Actieplan voor groei

 

 

 

 

ClinicMaster in Uganda develops and sells an IT solution for hospitals.

Slimme IT voor een sterkere gezondheidssector

in Oeganda

Na het afsluiten van een partnerschap tussen Exchange en ClinicMaster werd de zoektocht naar de ideale coach ingezet. Al snel werd deze gevonden in Frank Louwers, management consultant in de IT sector. ClinicMaster is geen onbekende voor Frank, hij reisde namelijk in 2016 al eens af naar het bedrijf om er assistentie te bieden omtrent hun interne processen.

Wilson Kutegeka, de manager van ClinicMaster, was dan ook zelf vragend partij om Frank als coach aan boord te halen. In april 2019 reisde Frank opnieuw naar Oeganda, ditmaal als coach, wat een blij weerzien werd tussen beide heren!

Tijdens zijn 1ste bezoek als coach focuste Frank zich eerst en vooral op het opstellen van een degelijk en realistisch groeiplan. Om dat te doen was het noodzakelijk voor Frank om de vordering sinds zijn laatste bezoek in 2016 vast te stellen om zo de groeicapaciteiten van het bedrijf vast te stellen. Na enkele dagen observatie en overleg met alle werknemers en management ging hij samen met Wilson aan de slag om het programma uit te tekenen.

De aanzet die werd gegeven tijdens de haalbaarheidsstudie bleek zeer accuraat en kon voor een groot deel worden over genomen in het groeiplan. Zo blijft de focus behouden op het SOME-IQ plan en werden de eerste 3 expertise noden geïdentificeerd:

  1. Strategie: Expertise op het vlak van strategie is vereist om het business model van ClinicMaster verder op punt te krijgen en strategische keuzes te maken voor de Middellange en lange termijn.
  2. Sales: In Oeganda zelf ligt nog steeds een grote markt klaar voor ClinicMaster. Een degelijk salesprocess zou hen in staat moeten stellen de verkopen te doen stijgen.
  3. HR: De juiste man/vrouw op de juiste plaats en met de juiste mechanismen om goeie resultaten te boeken! Dat wordt de inhoud van de 3de expertise opdracht.

We wensen Frank en Wilson alvast een succesvolle samenwerking toe!

Doneer

Wil jij zelf bedrijven als ClinicMaster ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar