Agruni op bezoek bij EcoWerf

 

Afval als bruggenbouwer

 

Agruni, a Rwandan company collecting waste, wants to transform garbage into energy.

Afval voor de één, energie voor de ander

in Rwanda

Op 15 april organiseerde Exchange coach Wouter Janssens een bedrijfsbezoek voor Jean-Paul Shiraniro, CEO van het Rwandese afvalverwerkingsbedrijf Agruni. Jean-Paul wil met zijn bedrijf Agruni het opgehaalde afval in Kigali valoriseren. Bepaalde afvalstromen worden al gerecycleerd door Agruni (papier, plastiek etc.). Met het organische afval gebeurt echter nog niets. Hierin kan Wouter, met zijn jarenlange kennis binnen het bedrijf EcoWerf, Jean-Paul zeker goed begeleiden. EcoWerf voert als intercommunale voor 27 gemeenten in Vlaams-Brabant een duurzaam en integraal afval- en materialenbeleid.

Het bedrijfsbezoek aan EcoWerf was al een eerste eye-opener voor Jean-Paul: "we bezochten de stortbunker waar alle vuilniswagens het GFT-afval storten, dat meteen al machinaal gesorteerd wordt. Wouter legde het hele composteringsproces uit en de belangrijke voorwaarden (vochtigheidsgraad, samenstelling ect.) waaraan moet worden voldaan. Ook de narijpingshal met bergen compost maakte veel indruk. "

Wouter reist in mei naar Kigali, om de bestaande faciliteiten van Agruni te bezoeken en te kijken wat de toekomstige mogelijkheden zijn. Samen met Jean-Paul zal hij een groeiprogrammaplan uitwerken met verschillende expertises die nodig zijn om de ambities van Agruni te helpen realiseren.  Wordt vervolgd!

Doneer

Wil jij ook bedrijven als Agruni ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar