Bewustmaking als middel voor gedragsverandering

Bergrivier municipality in South-Africa runs a programme called "Garbage and waste as an opportunity".

Afval als opportuniteit

in Zuid-Afrika

Samen met Witzenberg Municipality werken rond afvalbeheer, afvalvermindering, compost en recyclage.

Bewustmaking is de kiem van een duurzaam afvalbeheer

in Zuid-Afrika

In de gemeenten Bergrivier en Witzenberg heerst een grote nood aan beter afvalbeheer. Het menselijk gedrag speelt hierin een grote rol. Zo kan bewustmaking van burgers ervoor zorgen dat afval beter gesorteerd wordt en dat zuiniger wordt omgegaan met verpakkingen en plastics. Daarom trok Els Compernolle naar Zuid-Afrika om workshops te voorzien omtrent bewustmaking van de bevolking.

Als oprichtster van HumanInsight, een trainingsbedrijf dat individuen en organisaties assisteert in het leren verbeteren van hun effectiviteit gebaseerd op inzichten in menselijk denken en gedrag, is Els die geschikte experte om dit luik van het project in te vullen.

 

 

 

Op 23 oktober ging een eerste workshop door voor een groep van 22 personen, handelend over "Toepassing van gedragsinzichten op het vlak van afvalbeheer in Bergrivier en Witzenberg". Een tweede workshop vond een dag later plaats, op 24 oktober, voor een kleinere groep. Tijdens deze sessie werden trainers opgeleid omtrent gedragsinzichten. De workshops werden zeer positief onthaald door de aanwezigen die nu een beter inzicht hebben in hoe ze hun gemeente bewust kunnen maken van het belang van een degelijk afvalbeheer!

Doneer

Wil jij zelf graag gemeenten als Bergrivier en Witzenberg ondersteunen in hun duurzame projecten? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar