Eenvoudige oplossingen voor compostering

 

 

 

 

Bergrivier municipality in South-Africa runs a programme called "Garbage and waste as an opportunity".

Afval als opportuniteit

in Zuid-Afrika

 

Van 23 april tot 2 mei 2019 was Exchange expert Myriam de Munter in Bergrivier Municipality ter ondersteuning van het Waste Management groeiprogramma in Bergrivier Municipality voor wat betreft “compostering”. Enorme hoeveelheden organisch afval moeten worden verwerkt. Myriam haar taak bestond erin te bekijken welke eenvoudige oplossingen onmiddellijk kunnen worden geïmplementeerd en hoe de Waste Ambassador’s en kleine SMME’s kunnen betrokken worden bij het composteerproces.

Nog tijdens het verblijf van expert Myriam De Munter werd er gestart met composteren op de site in Velddrif en werd er een verantwoordelijke aangeduid voor het coördineren en begeleiden van de activiteiten van de Waste Ambassador’s. Om een goede follow-up te bewerkstelligen wordt ook een drone ingezet om de evolutie op de site in Velddrif in beeld te brengen. Of hoe technologie en duurzaamheid elkaar ontmoeten!

Op iets langere termijn, na het vinden van een nieuwe composteringslocatie, zal de oude stortplaats gesloten worden en zal alle  organisch afval naar de nieuwe locatie getransporteerd worden waar het door een aannemer zal worden gecomposteerd. Waste Ambassador’s krijgen de kans om zelf een SMME op te richten met ondersteuning vanuit Bergrivier Municipality (Local Economic Development (LED) Departement).

Doneer

Wil jij zelf graag gemeenten als Bergrivier ondersteunen in hun duurzame projecten? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar