Experten oproep Toerisme: Oeganda en Rwanda

 

 

 

Momenteel is Exchange actief in zowel Oeganda als Rwanda in de toeristische sector. Om de nodige technische expertise en advies te leveren zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met ervaring in de toeristische sector.

Een expertise opdracht duurt gemiddeld 1 tot 2 weken en vraagt in de meeste gevallen ook voorbereiding in België. De kosten van de vrijwilligers voor de opdracht worden vergoed door Exchange.

Indien je interesse hebt om ons een handje toe te steken en de toeristische sector in Oeganda en/of Rwanda vooruit te helpen, lees dan zeker verder!

 

 

 

 

 

OEGANDA

In Oeganda werkt Exchange samen met de Association of Uganda Tour operators (AUTO), de officiële instantie ter ondersteuning van de touroperators in dit land vol mogelijkheden. De centrale rol die AUTO speelt binnen de toeristische sector van Oeganda maakt van hen de uitgelezen partner om meerwaarde te creëren in de sector.

Over een periode van 3 jaar zal Exchange de associatie ondersteunen door professionalisering door te voeren bij de associatie zelf evenals bij haar leden. Verder zullen partnerorganisaties van AUTO betrokken worden om synergieën te creëren doorheen de volledige waardeketen van de sector. Zo zullen ook opleidingen voorzien worden in onder andere hotelmanagement.

Bepaalde expertiseopdrachten kunnen gecombineerd worden met de opdrachten in het toerismeprogramma Rwanda.

Meer weten? Lees het volledige programma!

The Association of Uganda Tour Operators (AUTO) wants to professionalise the Ugandan tour operators.

Tour operators, het kloppend hart van het Oegandese toerisme

in Oeganda

EXCHANGE ZOEKT VOLGENDE PROFIELEN

Professionaliseren van AUTO
Om meer leden te werven heeft AUTO nood aan optimalisatie van haar marketing- en communicatie-inspanningen. Er is nood aan een degelijk communicatieplan dat de huidige communicatiekanalen optimaal benut. Verder dient de organisatie op professionele wijze data te verzamelen, analyseren en verspreiden. Ten slotte kan ook het secretariaat van AUTO een duwtje in de rug gebruiken. Zo zullen standaard evaluatieformulieren voor het personeel moeten worden opgemaakt en zal een reorganisatie nodig zijn.

Vereiste competenties: Communicatie- en Marketingervaring in de toeristische sector, ervaring in het organiseren van toeristische organisaties en algemene kennis van touroperators.

Professionaliseren van Touroperators
Net zoals AUTO zelf hebben de leden van de organisatie ook nood aan een verregaande professionalisering. Dit zal gedaan worden via verschillende trainingsmodules waarin touroperators opleiding krijgen inzake management, operations, customer relations en marketing.

Vereiste competenties: Ervaring als touroperator, trainerskwaliteiten in 1 of meerdere van de volgende domeinen: management, operations, customer relations en marketing in de toeristische sector.

- Training in the hospitality sector
Als belangrijke partner van de toer operatoren wordt ook de hospitality sector bij het programma betrokken. Zij hebben in de eerste plaats nood aan opleidingen voor het management, midden management en het personeel. 

Vereiste competenties: Ervaring in het geven van training in de hospitality sector aan management, midden management en/of personeel.

Zie je jezelf in één van deze rollen functioneren? 

 

 

 

 

 

 

RWANDA

De Rwandan Chamber of Women Entrepreneurs (RCWE) vertegenwoordigt alle vrouwelijke onderneemsters in Rwanda. Specifiek focust de organisatie op de toeristische sector binnen Rwanda omdat daar de meeste mogelijkheden liggen.

Exchange en RCWE zullen samenwerken voor een periode van 2 tot 3 jaar om de hospitality sector in Rwanda te versterken. De focus zal liggen op opleiding van management, midden management en personeel binnen het hotelwezen.

Bepaalde expertiseopdrachten kunnen gecombineerd worden met de opdrachten in het toerismeprogramma van Oeganda.

EXCHANGE ZOEKT VOLGENDE PROFIELEN

- Programme Coach
Als Programme Coach ontwerp je samen met de partner in Rwanda een groeiplan op maat van de organisatie. Verder sta je in voor de opvolging van dit plan en de selectie van experten. Het engagement strekt zich over de volledige duur van het programma (2 tot 3 jaar) en kan het best vergeleken worden met project management.

Vereiste competenties: Ervaring in de toeristische sector in een management functie, open-minded en positief ingesteld, in staat zijn om met verschillende partners samen te werken.

- Training in the hospitality Sector
De sector heeft, net zoals in Oeganda, nood aan degelijke opleidingen voor het management, midden management alsook het personeel.

Vereiste competenties: Ervaring in het geven van training in de hospitality sector aan management, midden management en/of personeel.

Zie je jezelf in een van deze rollen functioneren?