Expertises April

 

Vrijwilligers voeren expertise opdrachten uit bij Afrikaanse bedrijven

In het kader van het 'Truning Waste Into Prosperity" programma van de gemeente Bergrivier reisde experte Myriam De Munter eind april naar Zuid-Afrika. Met haar jarenlange ervaring bij Vlaco is ze de uitgelezen persoon om assistentie te verlenen rond groencompostering binnen het programma. Op deze manier zijn we alweer een stapje dichter bij een groene en propere wereld! Bedankt Myriam!

Bergrivier municipality in South-Africa runs a programme called "Garbage and waste as an opportunity".

Afval als opportuniteit

in Zuid-Afrika

ClinicMaster in Uganda develops and sells an IT solution for hospitals.

Slimme IT voor een sterkere gezondheidssector

in Oeganda

In 2016 voerde Frank Louwers voor Exchange een expertise opdracht uit in Oeganda. 3 jaar later klopt hetzelfde IT bedrijfje opnieuw aan bij Exchange met de vraag naar expertise. Oude liefde roest niet en zo vertrok Frank begin April opnieuw naar Oeganda, ditmaal als programme coach van ClinicMaster International!

April was een drukke maand voor Clo Willaerts als programme coach van het Rwandese Quake Advertising. Naast het communicatiebureau sprong ze ook even binnen bij onze vrienden van Manumetal. Vergeet niet te slapen Clo!

Ook expert Michel Bossaer zal deze periode niet snel vergeten. Hij verblijft 3 volle maanden in Rwanda om het operationeel management van Manumetal op punt te helpen zetten!

Duurzame groei in een internationale markt is het doel van Manumetal.

Duurzame groei met de blik op de internationale markt

in Rwanda

Satemwa Tea Estate is een duurzame thee producten in Malawi die voor internationale certificiering gaat

Wereld; hou je klaar voor heerlijke thee uit Malawi!

in Malawi

Als programme coach is Lara Donners dé inspirator van de samenwerking met Satemwa. In april reisde Lara naar Thyolo om met haar Malawiaanse counterparts hun innovatieproces verder vorm te geven. Als erkend Four Sight facilitator ging Lara met het managementteam en de productiemanagers aan de slag. Lara bracht elastiekjes en stokjes mee want innoveren is creatief zijn! Maar Lara is ondertussen ook gekend om haar huisgemaakte Satemwa thee snoepjes, die ondertussen niet alleen in België maar ook in Thyolo gesmaakt worden.

Noël Keersebilck nam de handschoen op als gloednieuwe programme coach van de Katikamu Poultry Coöperatieve in Oeganda. Met zijn uitgebreide ervaring opgedaan bij REO veiling ontwierp hij samen met het management van de coöperatieve een actieplan voor het komende jaar. Een focus op het delen van expertise, solidariteit en toewijding zijn de hoekstenen van de organisatie!

Eerlijke handel staat centraal bij de Katikamu Poultry Coöperatieve (centraal-Oeganda).

Samen sterker voor eerlijke handel

in Oeganda