FOCUS ³ !

 

 

 

 

Duurzame groei in een internationale markt is het doel van Manumetal.

Duurzame groei met de blik op de internationale markt

in Rwanda

Al heel snel na de opmaak van het groeiplan, werd het duidelijk voor CEO Robert Bayigamba en coach Dominiek Dolphen dat de verplichte verhuis* van de productiehal van Manumetal vooral financieel goed moest worden uitgewerkt en voorbereid. De verplichte verhuis brengt natuurlijk ook investeringsopportuniteiten mee. Exchange zette de zoektocht in naar een financieel expert met de nodige kennis rond investeringen en vond die in Robert Myncke.

(*rf. De Rwandese overheid besliste recent dat alle bedrijven die nog in het centrum van Kigali gevestigd zijn, moeten verhuizen naar de special economic zone)

Robert Myncke heeft jaren ervaring als manager: hij was zowel operationeel als general manager, maar bouwde de laatste jaren vooral kennis op als interim & change manager in verschillende productiebedrijven. Zijn ervaring in financiële analyse, audit, projectbudgettering en investeringen, maken van hem de geknipte persoon voor deze opdracht.

FOCUS om verhuis mogelijk te maken

Als snel legde Roberts financiële analyse bloot dat de verhuis een financiële opdoffer voor Manumetal zou worden. Daarom stelde Robert Myncke, samen met het management van Manumetal, een actieplan op dat na de missie geïmplementeerd zou worden om tot een gezonde financiële situatie te komen die de verhuis op middellange termijn moet mogelijk maken: o.a. een herstructurering van het personeel, een spreidingsplan van kosten en een plan voor verhoging van de sales door extra in te zetten op de bestaande succesvolle sales maken hier deel van uit. De FOCUS, FOCUS en FOCUS op deze drie punten is cruciaal om de verhuis financieel mogelijk te maken!

Hoog bezoek

Een paar weken voor de afreis van Robert M., kregen we het enthousiaste bericht van Manumetal dat niemand minder dan Torbjörn Lööf, de CEO van Inter Ikea Group een bezoek zou brengen aan Manumetal. De geplande interventie van onze Exchange expert Robert kon niet beter vallen. Robert Myncke hielp het management van Manumetal dit bezoek voor te bereiden en een goede pitch uit te werken. De enthousiaste gezichten op de foto hierboven getuigen van een geslaagd bezoek die de medewerkers van Manumetal niet snel zullen vergeten. Thumbs up voor het hele team en Robert!

Doneer

Wil jij zelf bedrijven zoals Manumetal ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar