In 3 stappen naar een hoger niveau

The Association of Uganda Tour Operators (AUTO) wants to professionalise the Ugandan tour operators.

Tour operators, het kloppend hart van het Oegandese toerisme

in Oeganda

Om de toerisme sector in een land naar een hoger niveau te tillen heeft men vaak nood aan een overkoepelende organisatie die de handschoen opneemt. De Association of Uganda Tour Operators (AUTO) is er zo een. Mede door de centrale rol die de tour operatoren in Oeganda spelen werd beslist om hen als hoofdpartner te laten optreden in het toerisme programma van Exchange in Oeganda. Griet Geudens, consulent toerisme kwaliteit - duurzaamheid bij Toerisme Vlaanderen, is de enthousiaste coach die het programma in goede banen zal leiden.

Samen met AUTO ontwierp Griet een groeiplan die het mogelijk moet maken de associatie en haar leden naar een hoger niveau te tillen. Gezien de grote afhankelijkheid van de tour operatoren van andere partners zoals hoteliers en gidsen werd beslist ook deze stakeholders in het verhaal te betrekken. Zo kwam Griet tot een stappenplan waarin 3 grote fases kunnen worden geïdentificeerd:

1. Professionalisering AUTO: In de eerste fase wordt volop ingezet op een verdere professionalisering van de associatie zelf. Een professionele associatie is van goudwaarde voor de leden aangezien het assistentie verleend, opleidingen voorziet en een belangrijke rol speelt in de lobby.

2. Professionalisering Tour Operatoren: Tijdens een 2de fase, die parallel loopt met de andere fases, zullen de nodige opleidingen worden voorzien voor de tour operatoren zelf. De reeks van trainingen zullen elkaar mooi opvolgen en incorporeren tevens verschillende facetten van de job.

3. Samenwerking met andere stakeholders: In een 3de fase worden ook belangrijke stakeholders van de tour operatoren bij het programma betrokken. Zo zal de hotelsector ook de nodige trainingen krijgen, waarin steeds rekening wordt gehouden met de afstemming van hun diensten op de noden van de tour operatoren.

Voor 2020 topt Oeganda alvast alle lijstjes als topbestemming voor nature travelers!

 

Doneer

Wil jij zelf organisaties zoals AUTO ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar