Stakeholders identificeren

 

 

 

sterke-vrouwen-ondersteunen-in-de-rwandese-hotelsector

Sterke vrouwen ondersteunen in de Rwandese hotelsector

in Rwanda

Nadat er eerst in Oeganda een groeiprogramma werd opgestart rond toerisme, volgde Rwanda ook al snel. Omdat er ook daar veel potentieel ligt, ging Exchange op zoek naar een geschikte coach. Nadine De Weirdt, business consultant bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) werd al snel aangesteld. Vanuit Vlaio heeft Nadine al verschillende opdrachten uitgevoerd voor ondernemers in de toeristische sector én werkt ze vaak nauw samen met Toerisme Vlaanderen.

Nadine reisde in het najaar van 2019 naar Kigali af om intensief met alle betrokken toeristische partners de noden na te gaan. Er volgden interviews en gesprekken met o.a. de Rwanda Chamber of Women Entrepreneurs (RCWE) die een heel aantal vrouwelijke onderneemsters in de toeristische sector vertegenwoordigt, met University of Tourism, Technology and Business (UTB), Vatel Hotel & Tourism Business School, Rwandan Hospitality Association, de Rwandan Tour and Travel Guides and de Tour operators. Het werd geen gemakkelijke oefening door de hoeveelheid aan stakeholders, maar Nadine nam de moeite om aandachtig te luisteren naar alle noden.

Vrouwelijke ondernemers als leidende partner

Uit de gesprekken kwam al snel naar voren dat de Rwanda Chamber of Women Entrepreneurs de leidende rol in het groeiprogramma zou gaan opnemen. Ook de onderwijssector zal via een samenwerking met UTB en Vatel een aandeel in het programma krijgen.

Naast het klaarstomen van een groeitraject samen met de partners, deelde Nadine ook haar expertise in toerisme, meer bepaald over trends in toerisme en hoe je die concreet kan toepassen in je onderneming. De workshop was dynamisch en heel vernieuwend voor vele van de partners. Het mag dan ook niet verbazen dat Nadine op het einde van haar missie meer dan goedgekeurd werd als coach!

De Rwandese partners in toerisme staan dan ook te popelen om in 2020 met hun coach van start te gaan!

Doneer

Wil jij zelf organisaties zoals de Rwanda Chamber of Women Entrepreneurs ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar