Strategie en realistische targets

 

 

 

 

Het software bedrijf ClinicMaster International opereert al enkele jaren succesvol op de Oegandese markt. Voor hun huidige klanten blijkt hun software pakket een grote meerwaarde te zijn. Daarom is het bedrijf ervan overtuigd dat het in de toekomst nog fors kan groeien binnen de nationale en internationale Afrikaanse markt. De eerste voorwaarde om zo'n groei te bewerkstelligen is het ontwerpen van een op maat gemaakte strategie.

ClinicMaster in Uganda develops and sells an IT solution for hospitals.

Slimme IT voor een sterkere gezondheidssector

in Oeganda

In het verleden werden meermaals inspanningen gedaan om een degelijke strategie voor ClinicMaster uit te tekenen. Niet zelden bleken deze strategische plannen echter te academisch, te complex en te ver van de werkelijkheid te staan.

Daarom ging Exchange Expert Jan Ghys, die over heel wat management ervaring in de IT sector beschikt, ter plaatse om een haalbare strategie met realistische targets uit te tekenen. Tijdens zijn opdracht in Kampala gebruikte Jan dan ook de reverse engineering approach waarbij men start vanuit de huidige situatie en de strategie daarop baseert.

Jan formuleerde duidelijke aanbevelingen voor het management team en stelde realistische targets voorop. Deze targets zullen een tastbare leidraad vormen voor het team en biedt hen ook inzicht in de effectieve groei van het bedrijf. Die strategie zal vooral focussen op het verhogen van de marktomvang en omzet. Hiervoor is een goed uitgebouwd sales team en sales process esentieel. Daarom staat onze volgende expert ondertussen klaar om ClinicMaster te assisteren in het waarmaken van haar sales ambities.

strategy-and-realistic-targets

Doneer

Wil jij zelf bedrijven als ClinicMaster ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar