Actieplan voor groei

 

 

 

 

Eerlijke handel staat centraal bij de Katikamu Poultry Coöperatieve (centraal-Oeganda).

Samen sterker voor eerlijke handel

in Oeganda

Na de succesvolle opdracht van André Mouton bij de Katikamu Poultry Coöperatieve in Jinja was het tijd om de structuur van de coöperatieve grondig aan te pakken. Daarom werd met Noël Keersebilck een coach aangesteld met veel ervaring in de coöperatieve wereld. Noël trok meteen naar Oeganda om de coöperatieve grondig door te lichten en aanbevelingen te maken.

Om de coöperatieve grondig te leren kennen bezocht Noël eerst en vooral enkele leden. De organisatie bestaat uit zowel grote als kleine kippenboeren dus was het belangrijk een representatieve doorsnede te bezoeken.

Aan het einde van zijn opdracht nam Noël uitgebreid de tijd om zijn aanbevelingen door te spreken met de raad van bestuur van de coöperatieve en een stappenplan voor te stellen. In een eerste fase moet de coöperatieve zelf aan de slag met het opzetten van verschillende comités die zullen instaan voor het dagelijks bestuur, de financiële controle en de kwaliteit van de geleverde producten. Het begin van een succesvol verhaal?

Nieuws: Structuur als basis van samenwerking - Exchange vzw.

Doneer

Wil jij zelf een organisatie als de Katikamu Poultry Coöperatieve ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar