Vlaamse voedselveiligheid in de praktijk als good practice
Alfred Mwase, de factory manager van Satemwa, is de spilfiguur in het certificeringsproces van het bedrijf. Aangezien er in Malawi amper gecertificeerde voedingsbedrijven zijn is de lokale kennis terzake minimaal en leermogelijkheden beperkt. Op uitnodiging van Exchange vzw en enkele Vlaamse partners kwam Alfred Mwase in november 2018 naar Vlaanderen voor een intense en veelzijdige trainingsweek.
Alfred bezocht verschillende Vlaamse bedrijven die hun good practices deelden (Food Branding Division, Viva Sara Coffee, Stop Spices, het Grote Eiland) volgde verschillende coachingssessies verzorgd door het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg en Exchange experten, nam deel aan een business event van de Brusselse kamer van koophandel en bezocht verschillende Satemwa klanten. Voedselveiligheid in de praktijk kunnen ervaren was meer dan inspirerend voor Alfred. Met die ervaringen op zak en gesteund door de persoonlijke banden met coaches, experten en bedrijfscontacten trekt Alfred terug naar de complexe Malawiaanse context om daar op maat van Satemwa het certificeringsproces verder vorm te geven.