Voeding als essentieel kweekelement

 

 

 

 

Eerlijke handel staat centraal bij de Katikamu Poultry Coöperatieve (centraal-Oeganda).

Samen sterker voor eerlijke handel

in Oeganda

De kippenkwekers in de regio van Luwero startten niet zo lang geleden een ambitieus project. Via het oprichten van hun eigen coöperatieve, de Katikamu Poultry Coöperatieve, willen ze hun krachten bundelen en als één verenigde groep naar buiten treden. Dit zou hun positie aan de onderhandelingstafel gevoelig moeten verbeteren.

De haalbaarheidsstudie die we bij de coöperatieve uitvoerde bracht enkele noden aan het licht. Zo hebben de kippenkwekers nood aan extra expertise rond het kweekproces en rond hygiëne en vaccinaties. Maar de grootste nood situeert zich echter op het gebied van kippenvoeder.

André Mouton, die heel wat leden van de coöperatieve reeds kent door het uitvoeren van korte termijn projecten bij hen in het verleden, ging ter plaatse om de boeren te assisteren in de optimalisatie van hun kippenvoer. Zo berekende hij samen met de coöperatieve een optimale mix van ingrediënten en identificeerde hij ook de juiste leveranciers voor dit voeder. Binnenkort kan men dus gewag maken van malse en grote kippen in de Luwero regio!

Doneer

Wil jij zelf een organisatie als de Katikamu Poultry Coöperatieve ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar