Voedselveiligheid op het menu

 

 

 

 

Het bereiken van een voedselveiligheidscertificaat in Malawi is allesbehalve vanzelfsprekend. In het hele land zijn slechts een handvol bedrijven gecertificeerd. Het ontwikkelen van een gepast beleid, de juiste procedures en toepassingen op punt zetten is een hele opdracht. Experte in veiligheid in de voedingsindustrie Eliane Waterschoot weet van aanpakken en begeleidde Satemwa in de opzet van een HACCP systeem (health hazard and critical control points).

Satemwa Tea Estate is een duurzame thee producten in Malawi die voor internationale certificiering gaat

Wereld; hou je klaar voor heerlijke thee uit Malawi!

in Malawi

Tijdens haar verblijf in Thyolo in juli 2018 werkte ze met het Satemwa HACCP team aan de bepaling en de controle van kritische veiligheidspunten, de opzet van een management systeem, het ontwikkelen van procedures en de toepassing ervan in de praktijk. Verder stond ook GMP training (good manufacturing practices) op het programma voor de medewerkers en werd uitgebreid stilgestaan bij het opzetten van interne audits en zelfevaluaties.

Stap voor stap bereidt Satemwa zich voor om haar productie aan te passen aan de eisen van de Europese markt. Op naar gecertificeerde Satemwa thee!

Doneer

Wil jij zelf bedrijven zoals Satemwa ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar