Webinars voor Toerisme!

 

 

 

Toeristische sector in Rwanda hard getroffen

Het werd al snel duidelijk dat de horecasector in Rwanda het meest zou getroffen worden ten gevolge van de COVID-19 crisis, vooral toen op 20 maart alle internationale commerciële passagiersvluchten van en naar Rwanda geschorst werden. Pas op 16 juni zouden er weer nieuwe internationale passagiersvluchten worden toegelaten. Hotels en restaurants zagen de noodzaak zich gedeeltelijk te heroriënteren.

sterke-vrouwen-ondersteunen-in-de-rwandese-hotelsector

Sterke vrouwen ondersteunen in de Rwandese hotelsector

in Rwanda

Webinars voor de toeristische sector in Rwanda

Onze toeristische partner in Rwanda, the Rwandan Chamber of Women Entrepreneurs (RCWE), met wie Exchange al sinds 2019 een partnerschap aanging, vroeg Exchange om een versnelling hoger te schakelen. In plaats van trainingen ter plaatse, werd daarom een mooi webinarprogramma uitgewerkt met Vlaamse topexperten dat in de zomermaanden kon gevolgd worden. Ook twee lokale opleidingsinstituten met opleidingen in hotelmanagement konden hun studenten laten deelnemen.

De webinarserie ging van start met een webinar van expert Filip Nicasi. Via een eigen ontwikkelde Excel tool, specifiek voor hotels, leerden de hoteleigenaars meer over hoe operationele beslissingen grote gevolgen, zowel positieve als negatieve, kunnen hebben voor de financiële inkomsten van een hotel.

Een week later deelde expert Dennis Cornelis al zijn geheimen over het opstellen van een goede menukaart. Heel toepasselijk stond Dennis stil bij de mogelijkheden voor een online menukaart om besmetting met het coronavirus via fysieke menukaarten tegen te gaan.

In augustus ging experte An Winnepenninckx verder in op de verschillende kanalen waar je hotelkamers kan aanbieden. An stond stil bij het business model van verschillende bookingplatformen, waarbij ze steeds voor- en nadelen aanhaalde.

Eind augustus volgde een tweede webinar van Filip Nicasi over hoe je de identiteit van je hotel kan bepalen en ervoor kan zorgen dat je hotel wordt opgemerkt door hotelgasten door nét dat tikkeltje anders te zijn dan de concurrentie.

Deze maand tenslotte zal ook An Winnepenninckx nog een tweede webinar geven over het thema inkomstenbeheer: hoe kan je boekingen stimuleren in het laagseizoen? En hoe kan je vooral mikken op gasten die in het hoogseizoen net het meeste spenderen in je hotel.

Deelnemers van de webinars kregen ook steeds de kans om na het webinar een korte coachingsessie aan te vragen cbij de Exhange expert in kwestie. Zeker een meerwaarde voor hoteleigenaars die meteen met de nieuwe inzichten aan de slag willen gaan!

Exchange evalueert nu samen met de Chamber of Tourism in Rwanda hoe we nog meer hotel- en restauranthouders kunnen bereiken in de komende maanden. Wordt vervolgd!

Doneer

Wil jij zelf ook je steentje bijdragen en onze Afrikaanse partners ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar