ClinicMaster International

Your Health Data Partner

Programme Coach: Frank Louwers 

 

Gezondheid als hart van het bedrijf

ClinicMaster International is een software bedrijf gelegen in de levendige hoofdstap van Oeganda. Het bedrijf bestaat reeds langer dan 5 jaar en kent nog steeds een jaarlijkse groei. ClinicMaster ontwikkelt en verkoopt een software programma dat ziekenhuizen assisteert in het dagelijks opvolgen van hun patiënten. Momenteel werd het pakket reeds verkocht bij een groot aantal bedrijven in Oeganda, Kenia en Zuid-Soedan.

De start-up mentaliteit

Hoewel het bedrijf nu al 5 jaar actief is omhelst het nog steeds de mentaliteit van een echte start-up. De 15 werknemers bij ClinicMaster worden niet enkel betrokken bij dagelijkse besluitvoering, maar ook bij de strategische keuze op lange termijn. Volgen Wilson Kutegka, de algemeen directeur en oprichter van ClinicMaster, zorgt de horizontale structuur ervoor dat zijn bedrijf nooit het contact verliest met wat er zich op het terrein afspeelt. Hij beweert dat "de medewerkers nauwer verbonden zijn met onze klanten en daarom beter in staat zijn om hun behoeften te identificeren dan het management ooit zou kunnen doen". De open communicatie en betrokkenheid van het personeel maakt van ClinicMaster wat het vandaag is: "een geweldige plek om te werken, te groeien en je vaardigheden te ontwikkelen!"

De competitie voorblijven

In een groeiende mondiale wereld wordt het bedrijf echter geconfronteerd met toegenomen concurrentie van nationale en internationale spelers. Deze spelers lanceren meer innovatieve producten op de markt en worden ondersteund door grotere marketingbudgetten. Daarom is het cruciaal voor ClinicMaster om het tij te keren nu het nog steeds het meest uitgerolde systeem in de sector heeft.

Daarom gingen Exchange en ClinicMaster een 2 jaar durend partnerschap aan om de concurrentie voor te blijven en het bedrijf te laten groeien. Daarom lanceren de twee partners het SOME IQ-actieplan, met de nadruk op 6 strategische opties (Sales, Organisation, Market & Marketing, Employees, Innovation and Quality). Dit actieplan moet ClinicMaster toelaten haar activiteiten op te schalen en het toonaangevende IT bedrijf in de Oegandese gezondheidssector te worden!