Slimme IT voor een sterkere gezondheidssector

ClinicMaster International

Programme Coach
Frank Louwers  

Software om mensen te helpen

Het ict-bedrijf ClinicMaster International ligt in de levendige hoofdstad van Oeganda. De kmo werd opgericht in 2013 en blijft tot op vandaag groeien. ClinicMaster ontwikkelt en verkoopt een software programma dat ziekenhuizen assisteert in het dagelijks opvolgen van hun patiënten. Ondertussen wordt het software pakket gebruikt in negentig verschillende ziekenhuizen in Oeganda, Kenia en Zuid-Soedan.

De start-up mentaliteit

Hoewel de kmo nu al vijf jaar actief is, hanteert het nog steeds een echte ambitieuze start-up mentaliteit. De vijftien werknemers worden niet enkel betrokken bij de dagelijkse besluitvorming, maar ook bij de strategische keuzes op lange termijn. Die horizontale structuur en co-creatie vormen volgens algemeen directeur en oprichter Wilson Kutegka het geheim van het succes van ClinicMasters. “Onze medewerkers zijn nauwer verbonden met onze klanten en daarom beter in staat om hun behoeften te identificeren dan het management ooit zou kunnen doen", beweert hij. “De open communicatie en betrokkenheid van het personeel maakt van ClinicMaster wat het vandaag is: een geweldige plek om te werken, te groeien en je vaardigheden te ontwikkelen!”

Innovatie om concurrentie voor te blijven

In een globaliserende wereld wordt ook deze onderneming geconfronteerd met toenemende concurrentie van nationale en internationale spelers. Spelers die meer innovatieve producten op de markt brengen en kunnen rekenen op grotere marketingbudgetten. Het is aan ClinicMaster om haar verworven marktpositie in de sector te behouden, en in te zetten op innovatie en duurzame groei. Exchange en ClinicMaster tekenden voor een tweejarig partnerschap met als doel om de concurrentie voor te blijven en de kmo te laten groeien.

Uit het groeiprogramma vloeide het SOME IQ-actieplan voort, dat zes strategische doelen belicht (Sales, Organisation, Market & Marketing, Employees, Innovation and Quality). Dit ambitieuze actieplan ervoor zorgen dat ClinicMaster dankzij nog betere kwaliteit en dienstverlening haar klantenbestand kan laten groeien en zo nog meer duurzame werkgelegenheid kan creëren in de regio. Met dit groeiprogramma gaan Exchange en ClinicMaster er samen voor om van Clinicmasters hét toonaangevende IT-bedrijf in de Oegandese gezondheidssector te maken.