Thanthwe Farms

Landbouw in rurale gemeenschappen

 

Ontdek dit groeiprogramma...

Een duurzaam Zuidbedrijf

Thanthwe Farms is een jong groeiend landbouwbedrijf in Lilongwe, Malawi. Ngaba Chatata , de eigenaar en manager, is een onderneemster pur sang die met passie en doorzettingsvermogen een verschil wil maken voor de rurale gemeenschappen in Malawi. Als succesvolle jonge onderneemster mocht ze verschillende awards in ontvangst nemen (2017 Malawian best SME award, Elite farmer award 2017).

Feasibility Study

Na een eerste feasibility study, uitgevoerd door experte Christina Popma, werd samen met het management zeer duidelijk de sterkten en opportuniteiten van het bedrijf in beeld gebracht maar groeide evenzeer een realistisch zicht op de uitdagingen en bedreigingen die moeten worden aangepakt om te kunnen groeien. De komende maanden werkt Exchange samen met Thanthwe een realistisch groeiprogramma uit.

Kwaliteitsverbetering en Marketing

In juni bezocht groeiprogramma coach Johan Cottenie het bedrijf. Een lange termijn samenwerking gefocust op enerzijds het verbeteren van de kwaliteit van de productie  een anderzijds op het uitbouwen van een ondersteunend marketing beleid werd ontwikkeld. Verschillende experten zullen daarbij afgebakende opdrachten uitvoeren, onder begeleiding van Johan Cottenie die als coach de resultaten bewaakt en eerste side kick is voor Ngaba Chatata.

Bedrijfspartners

 

 

Program Coach

    Johan Cottenie

Experts

     Christina Popma

     Guy Callebaut

Lokale vertegenwoordiger

     Edna Chamgwera

     Derek Lakudzala