OPEN CALLS

Exchange vzw is steeds op zoek naar bedrijfspartners en vrijwilligers die hun expertise willen inzetten om ambitieuze KMO’s in één van onze vijf focuslanden te helpen groeien.

We gaan steeds voor een win-win samenwerking. In ruil voor jouw expertise, krijg je een unieke inkijk in de Afrikaanse ondernemerswereld, doe je veel kennis uit eerste hand op en draag je concreet je steentje bij in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Misschien kan je jouw specifieke expertise wel inzetten in één van onze groeiprogramma’s in Sub-Sahara-Afrika!

Momenteel zoeken we consultants of partnerbedrijven voor onderstaande groeiprogramma’s!

  • Filter op

Lokaal geproduceerde design meubels

Wood Habitat is nog op zoek naar een expert met het volgende profiel:

Een expert die ervaring heeft in het stofferen van meubels zoals stoelen, sofa’s, zetels en bed omranding.

Interesse of bijkomende vragen? Stuur een berichtje naar coach Robert Myncke (info@kievis.be) of naar Eline Ghysels (eline.ghysels@exchangevzw.be).

Kwaliteitsvolle zuivel voor Rwanda

Blessed Dairies Voor Blessed Dairies zijn we nog op zoek naar een nieuwe programmacoach. Geïnteresseerd? Klik op de knop rechts voor meer informatie! Programme Coach Profile

reduce-reuse-recycle

Reduce, reuse & recycle

3R wil PET omzetten in herbruikbare producten voor verkoop op de lokale/regionale markt. Heb jij ervaring in waste management/plastiek transformatie en wil jij 3R coachen/helpen met de ontwikkeling van hun businessplan? Geef ons dan zeker een seintje via eva.escobar@exchangevzw.be.

informatieve-radio-helpt-boeren-vooruit

Informatieve radio helpt boeren vooruit!

Farm Radio Trust zoekt een bedrijfspartner met audiovisuele en communicatie ervaring. Indien jouw bedrijf zich herkent in dit verhaal twijfel dan niet om contact op te nemen via ellen@exchangevzw.be.

Branding van de optimistische Afrikaanse levenswijze

Quake advertising zet zijn eerste stappen in de reclamewereld als branding en marketingbedrijf. Het is een uitdaging voor Quake om grote klanten aan te trekken en jonge getalenteerde mensen aan te werven. Zijn jullie zelf een reclame-of marketingbedrijf met veel ervaring en hebben jullie zin om gezamenlijk jullie schouders te zetten onder dit veelbelovende Rwandese bedrijfje? Neem dan snel contact op met eline.ghysels@exchangevzw.be.

Sesaco gaat ondervoeding tegen in Oeganda dankzij goedkope voeding aan lage prijzen

Ondervoeding tegengaan met betaalbare voeding!

Sesaco is nog op zoek naar 2 experten met de volgende profielen:

1. Een expert uit de voedingssector, bij voorkeur met ervaring in soyaproducten, die haar kan assisteren in het opzetten van informatieve ‘foodcorners’ in een Oegandees ziekenhuis. De expert moet ook commerciële voeling hebben zodat het personeel van Sesaco opgeleid kan worden om producten aan te prijzen binnen deze food corners.

2. Een investeringsexpert die de waarde van het bedrijf kan helpen berekenen, rekening houdend met de intangible assets van het bedrijf.

Interesse of bijkomende vragen? Stuur een berichtje naar coach Robert Myncke (info@kievis.be) of naar Sybren Devoghel (sybren.devoghel@exchangevzw.be).

Mozambikes is een fietsproducent die fietsen produceert voor arme mensen in Mozambique.

Fiets weg uit de extreme armoede

Onlangs onderging Mozambikes een enorme diversificatie van zijn dienstenaanbod. Zo organiseert het bedrijf tegenwoordig zakelijke en geschoolde trainingen voor “bike negocios” om jonge volwassenen de kans te geven na dit trainingsprogramma hun eigen microbedrijf van fietsherstelling en -onderhoud te starten. Om deze activiteit te ondersteunen zijn we op zoek naar vrijwillige experts voor het uitvoeren van volgende opdrachten:

1. Het schrijven van rapporten: om “afsluitende” verslagen op te stellen van de verschillende Mozambikes-projecten en zo een ​​dossier op te bouwen die gebruikt kan worden bij het pitchen van andere zakelijke opportuniteiten. Idealiter zouden deze rapporten kunnen dienen om een ​​jaarlijks of vijfjaarlijks activiteitenverslag van Mozambikes te realiseren. Goede journalistieke en schrijfvaardigheden zijn een must!

2. Webmaster: Mozambikes moet zijn website herbouwen om de nodige interactieve en trackingfaciliteiten te bieden. De website is gebouwd in WordPress.

Interesse of meer vragen? Contacteer ons via: Marc.frederix@side-kick.be.

Kleine landbouwers omscholen tot agripreneurs dat is de missie van Gudie Leisure Farm (Oeganda).

Sociaal ondernemerschap en duurzame landbouwbedrijven: ook in Oeganda booming business!

Gudie Leisure Farm combineert business met een sociaal doel, namelijk het opleiden van jongeren! Heeft jouw organisatie of bedrijf dezelfde mentaliteit en ben je enthousiast om partner te worden van Gudie Leisure Farm? Contacteer ons via sybren.devoghel@exchangevzw.be.

Duurzame groei in een internationale markt is het doel van Manumetal.

Duurzame groei met de blik op de internationale markt

Het Rwandese bedrijf Manumetal is een gevestigde waarde in Kigali. Met jaren ervaring in de productie van metalen en houten meubelen, wil Manumetal nu vooral zijn designs moderniseren en de productiekwaliteit verhogen.
Is jouw bedrijf actief in de meubelsector en zijn jullie enthousiast om Manumetal hierin te assisteren? Neem dan contact op via eline.ghysels@exchangevzw.be.

ClinicMaster in Uganda develops and sells an IT solution for hospitals.

Slimme IT voor een sterkere gezondheidssector

Is jouw bedrijf actief in de IT-sector in een medische omgeving? Dan ben je zeker de perfecte match voor ClinicMaster! Als jouw bedrijf zo’n match is laat het ons dan weten via sybren.devoghel@exchangevzw.be.

Delight produceert en verkoopt fruitsappen in Oeganda. Zij bouwen een eigen fabriek om onafhankelijker van buurlanden te worden. Ondersteun hen!

“Cheers”, op sociale fruitsappen!

Ben jij een voedselverwerkend bedrijf met ervaring in het samenwerken met coöperatieven? Of ben je een veiling die zelf als coöperatieve opereert? Dan is jouw bedrijf de ideale partner voor Delight! Geef ons een seintje via sybren.devoghel@exchangevzw.be.

Agruni, a Rwandan company collecting waste, wants to transform garbage into energy.

Afval voor de één, energie voor de ander

Agruni wil de komende jaren vooral inzetten op het composteren van organisch afval, maar heeft hier nog maar weinig kaas van gegeten.
Ben jij een expert in compostering? Weet je wat de juiste omstandigheden zijn om bruikbare compost te bekomen? Zie je het wel zitten om Agruni hierin te begeleiden, geef ons dan zeker een seintje via eline.ghysels@exchangevzw.be.