Bert Bortier

Mijn eerste kennismaking met Afrika was als student geologie op stage voor mijn thesis in Burundi. Sindsdien laat Afrika me niet meer los.
Na enkele jaren beroepservaring in België vertrok ik als informaticus terug voor enkele jaren naar Burundi met een Belgische NGO, en later als expert voor de Verenigde Naties in andere landen.

Na 8 jaren ervaring als expat in het buitenland keerde ik terug naar België, waar ik het grootste deel van mijn loopbaan verschillende ICT management functies uitoefende bij het grootste telecom bedrijf in België.

Exchange vzw. leerde ik kennen in 2018 als vrijwilliger coach voor het afvalbeheer programma in Witzenberg in Zuid-Afrika, een programma dat ik nog steeds verder coach.

Ik ben dankbaar om nu gevraagd te zijn door Exchange om als programme manager voor Zuid-Afrika, samen met een fijn team van gedreven vrijwilligers, te kunnen meewerken aan de ondersteuning van de ondernemers in Zuid-Afrika, en aan de uitwisseling van expertise tussen noord en zuid. Zuid-Afrika is immers een uitermate mooi en boeiend land met veel potentieel en tevens de motor van economische ontwikkeling in zuidelijk Afrika.

Mijn vrije tijd gaat naar zingen in enkele vocaal ensembles, joggen in de plaatselijke joggingclub van de gemeente Boechout, fitness training en recreatief fietsen.