Derek Lakudzala

Wat meer over mezelf:

Ik heb gestudeerd in verschillende landen, zoals Malawi, het VK en de VS, India, Canada, Duitsland, Mauritius, Zuid-Afrika en Zimbabwe. In het verleden werkte ik voor de Malawische overheidsdienst, het Malawi Institute of Management en nu BUMAS International, een particulier adviesbureau. De sectoren waarin ik actief ben zijn onder meer afstemming van ICT en bedrijfsstrategie, capaciteitsopbouw en IT-projectbeheer. Verder ben ik voorzitter van the Board of Trustees of National Integrated Technologies Limited (NITEL) en ben ik ook de Malawi National Expert in the international network of National Eminent IT Experts of the World Summit Awards (WSA).

Sinds 2008 werk ik voor Exchange als lokale vertegenwoordiger in Malawi. Malawi heeft een zeer ondernemend klimaat en net daarom is het zo verreikend om voor Exchange te werken.

Van nature heb ik een serieuze ingesteldheid gecombineerd met een intrinsiek gevoel voor humor. Een waargebeurd verhaal illustreert dit. Op de universiteit voerde ik campagne voor een positie in de studentenuniversiteit. Twee onafhankelijke rivaliserende groepen ontstonden die elk vastbesloten waren om mij uit de campagne te verwijderen. De eerste beweerde dat ik niet serieus genoeg was. De tweede stelde dat ik te serieus was! Ik heb de verkiezingen gewonnen en sindsdien is er niet veel aan mij veranderd.