Als Afrikaans bedrijf

Ben jij een ondernemer in één van onze focuslanden in Afrika? Is jouw bedrijf werkzaam in één van de vijf sectoren waarop wij onze werking concentreren?

Wil je je onderneming naar een hoger niveau tillen?

Misschien kan Exchange je daar wel bij helpen!

Scale-up

Exchange richt zich op groeibedrijven in (voornamelijk Sub-Sahara-) Afrika. Onder een groeibedrijf verstaan we een private onderneming in een sector met lokaal draagvlak van grondstoffen en kennis, die de opstartfase voorbij is en een concreet product- of dienstenaanbod realiseert. Daarnaast moet de onderneming via samenwerking de economische activiteit willen verbeteren, een capaciteitsverhoging willen realiseren of het aanbod willen diversifiëren.
Concreet zoeken we eerder naar scale-up bedrijven dan naar echte start-ups.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Om een groeiprogramma op te starten, is het belangrijk dat de activiteiten van de KMO geen sociale of milieuschade veroorzaken. We keren het nog liever om, en gaan het liefst in zee met bedrijven die een positieve impact hebben en bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Afrikaans bedrijf
Missies aan derden Exchange vzw

Missies aan derden

Is jouw bedrijf of organisatie niet actief in één van onze vijf focuslanden of binnen één van onze vijf focussectoren, maar heb je wel nood aan expertise binnen jouw bedrijf/organisatie?

Via onze missies aan derden kun je toch een beroep doen op het expertise netwerk van Exchange!

Kortom als jouw Afrikaans bedrijf een ideale partner is voor een Exchange groeiprogramma neem dan contact op met een van de Business Development Managers actief in jouw regio!

Exchange MasterClass

In een steeds meer globale en digitale wereld maken Digital Nomads steeds vaker deel uit van de werkvloer. Om ook ondersteuning te bieden aan onze partners vanop afstand lanceert Exchange daarom haar online initiatief Exchange MasterClass. In deze MasterClass krijgen Afrikaanse bedrijven ondersteuning in het opstellen en versterken van hun Business Model. Ook Afrikaanse bedrijven die geen partner zijn van Exchange kunnen gratis gebruik maken van deze innovatieve dienst!

Masterclass Exchange