Als Belgisch bedrijf

Een partnerschap? Dat is duurzaam ondernemen op maat!

Sociaal en maatschappelijk verantwoord innoveren met een tastbare positieve impact? Duurzaamheid concreet maken als bedrijf? Ontdek wat een partnerschap kan betekenen voor jouw bedrijf! Samen schrijven we aan een duurzaamheidsverhaal dat medewerkers, klanten en stakeholders zal inspireren!

De meerwaarde van een partnerschap voor jouw bedrijf!

Een partnerschap heeft een positieve impact op zowel je Afrikaanse partner als op je eigen bedrijf. Onze flexibele aanpak laat toe het partnerschap in te vullen volgens jouw persoonlijke wensen en noden. Een partnerschap biedt de mogelijkheid om een uniek HR beleid te voeren, een sterk sociaal verhaal te schrijven en om een groeimarkt te leren kennen vanop de eerste rij!

Hoe werkt zo'n partnerschap?

Exchange koppelt je aan een Afrikaans bedrijf dat voldoet aan jouw verwachtingen. We garanderen een aantrekkelijke match waarbij de herkenbaarheid voor personeel, klanten en stakeholders groot is. Samen met je partner bouw je vervolgens een duurzaam partnerschap op met meerwaarde voor beide partijen. Zo assisteer je een ambitieus bedrijf in Afrika in zijn groei en versterk je tegelijk de relatie met je eigen stakeholders! Een echte win-win!

Waarom een partnerschap?

Duurzaam ondernemen betekent bewust omgaan met de economische, ecologische en sociale impact van je bedrijfsactiviteiten op de maatschappij. Het concept wint aan belang bij overheden, klanten, werknemers en de bredere maatschappij en wordt steeds meer dé norm voor elke onderneming. Bedrijven die bijdragen aan een betere samenleving worden ook steevast beloond voor hun inspanningen en ondervinden positieve effecten op hun medewerkers en relatie met stakeholders.

Concrete invulling van jouw partnerschap? Enkele mogelijkheden op een rijtje...

Een partnerschap kan je op allerlei manieren invullen. Exchange wil maximaal inspelen op de noden en behoeften van jouw bedrijf en moedigt aan om eigen ideeën aan te brengen. Zo ontwikkelen we samen een partnerschap op maat met eigen accenten.

Betrek je personeel bij het partnerschap met een expertise opdracht bij je Afrikaanse partner of organiseer een stage voor medewerkers van jouw Afrikaans partnerbedrijf bij jou in België, zodat zij kunnen leren van je ervaring en kennis kunnen maken met je netwerk. Ook kan je met je medewerkers samen aan een project werken voor het partnerbedrijf in het Zuiden - door samen je schouders ergens onder te zetten, creëer je zo een echt groepsgevoel. Maar ook concrete workshops of bedrijfsevents bieden de ideale mogelijkheid om je stakeholders, werknemers of partners te laten kennismaken met je werk in Afrika.

Exchange staat steeds tot je beschikking om het partnerschap concreet mee vorm te geven en uit te werken. Logistieke en inhoudelijke ondersteuning worden op alle mogelijke manieren geboden. Bovendien zorgt Exchange er van bij de start voor dat er professioneel communicatiemateriaal voorhanden is zodat je het partnerschap op een integere manier in de kijker kunt zetten.

Wil jij graag ook jouw Afrikaanse partner ontmoeten?
Laat dan je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!