Werken met Exchange

21 jaar ondernemerservaring in 19 verschillende Afrikaanse landen.  Dat maakt van Exchange vzw de uitgelezen partner voor jouw ondernemersplannen. Hetzij als Belgisch bedrijf met ambities in Afrika, hetzij als Afrikaanse ondernemer met plannen om je bedrijf tot een hoger niveau te tillen.

Klaar voor een samenwerking?

Ben jij een Belgische ondernemer met plannen in Afrika? Of ben je een Afrikaanse ondernemer en wil je je KMO naar een hoger niveau tillen?

Ontdek snel wat Exchange voor jou kan betekenen en schrijf jezelf in!

Afrikaans bedrijf

Als Afrikaans Bedrijf

Als Belgisch Bedrijf

Individuele expert Exchange vzw

Als vrijwilliger

Partnerschappen en co-creatie

Exchange trekt niet de kaart van de solo slim. Wij gaan voor co-creatie. En voor partnerschappen, waar iedereen vanuit zijn sterkte opereert.
Exchange werkt steeds als facilitator en bruggenbouwer.
Onze jarenlange ervaring in Afrika leverde ons een uitgebreid en waardevol professioneel netwerk van bedrijven, consultants, overheden, ngo’s en lokale partners op. Zowel in België als in Afrika. Exchange zoekt de meest geschikte partners voor jouw plannen in Afrika!

Acht focuslanden - vijf sectoren

Sinds 2018 kiest Exchange voor focus. Een focus op acht welgekozen landen in Afrika waar we een sterke lokale verankering konden uitbouwen. Bovendien zien we in de focuslanden veel potentieel voor duurzaam ondernemerschap.
Daarnaast focussen we op vijf sectoren die het best kaderen in de nieuwe werking en het meest perspectief bieden voor samenwerkingen tussen Belgische en Afrikaanse bedrijven. Duurzaamheid, innovatie en co-creatie zijn sleutelwoorden in de selectie van de sectoren.

Exchange als metgezel mét kennis in Afrika

Netwerken ontsluiten en ondernemers wegwijs maken in het lokaal ondernemerslandschap: dat zijn onze belangrijkste troeven. Maar door de jaren heen bouwden we ook erg waardevolle kennis op in de focuslanden. Kennis die we verzamelen in onze Country Strategy Papers (CSP). Deze strategienota’s bevatten specifieke documentatie en informatie over het bedrijfsklimaat op KMO-schaal in de verschillende focuslanden.

Win-win

Exchange werkt steeds in de vorm van groeiprogramma’s voor de lokale KMO’s. Belgische bedrijven worden partners in het groeitraject en bieden hun expertise aan om de lokale onderneming naar een hoger niveau te tillen. Maar de samenwerking is steeds gebaseerd op wederkerigheid. Een Belgische bedrijf engageert zich in het partnerschap in de vorm van expertise, personeel of financiële ondersteuning en krijgt in ruil een unieke inkijk, ervaring én diensten in de Afrikaanse ondernemerswereld.

Ontdek alles over onze huidige programma's

Wil je graag eerst wat meer te weten komen over de Afrikaanse bedrijven waar we reeds mee samenwerken en hoe we dat precies doen? Of wil je eens kijken welke posities je als bedrijf of individuele expert kunt invullen in onze huidige groeiprogramma's?

Neem dan zeker even de tijd om alle onze groeiprogramma's en openstaande vacatures na te gaan!

Groeiprogramma's Exchange vzw

Groeiprogramma’s

Een vraag of specifiek idee? Stuur ons een berichtje via onderstaand formulier: