Exchange vzw versterkt zich met de komst van Ariane Molderez, die programma-manager wordt voor Rwanda. In deze bijdrage stelt Ariane zichzelf even voor.

Ariane: "Ik ben moeder van drie dochters. Mijn eerste professionele ervaring was in Afrika (Eswatini), en dit heeft mijn leven veranderd. Ik werd er getroffen door de openheid, het ondernemerschap. Sinds 2007 ben ik zelfstandige consultant/project manager binnen maatschappelijke thema's. Mensen omschrijven mij als een geëngageerde bruggenbouwer. Ik krijg veel energie door het samenwerken met mensen met verschillende culturele achtergronden, ervaringen.

 

 

Waarom koos Ariane voor Exchange vzw?

Afrika heeft mij nooit losgelaten, en ik ben de droom blijven koesteren om de draad terug op te nemen. Ik ben heel blij om bij Exchange vzw te komen werken. KMO’s te ondersteunen, ondernemerschap te stimuleren om zo tewerkstelling te creëren: het boeit me mateloos. Dit binnen een klein team met gedreven personen, die zelf ondernemend zijn, veel vertrouwen en ruimte geven, het is een perfecte match.

Om de knepen van het vak te leren begon ik destijds als vrijwilligster groeicoach in Ghana (Accra), en sedert februari ben ik buddy van Mercy Samponaa Boateng, die Okuani heeft gestart, een bioboerderij die zich gespecialiseerd heeft in kruiden en thee.

Frank Foulon, directeur van Exchange vzw,  heeft mij Rwanda toevertrouwd, waar 5 projecten al actief zijn. Ik kijk er echt naar uit om met iedereen, in Noord en Zuid, kennis te maken, om samen een mooi verhaal te schrijven.