ClinicMaster krijgt grote bestelling van Oegandese Overheid

ClinicMaster International, één van de bedrijven in het Zuiden waar Exchange vzw mee samenwerkt, kreeg deze maand een enorme blijk van erkenning van de Oegandese overheid. Het Ministerie van Volksgezondheid besliste om in sneltempo de ClinicMaster software uit te rollen in vijf overheidsziekenhuizen, verspreid over het hele land.

De ziekenhuizen transformeren van een papieren patiëntenadministratie naar een digitale administratie gebaseerd op de software van ClinicMaster. Eerder dit jaar kreeg de computer- en netwerk-infrastructuur in de vijf ziekenhuizen al een upgrade door de overheid, zodat alles klaar is voor het digitale tijdperk.

CEO Wilson Kutegeka van ClinicMaster en groeicoach Frank Louwers van Exchange zijn bijzonder blij met deze erkenning van de overheid. Hoewel de versnelde uitrol een aantal logistieke uitdagingen meebrengt, zal deze opdracht ongetwijfeld meer nog ziekenhuizen kunnen overtuigen om de software van ClinicMaster uit te rollen.

Deze software houdt alle gegevens van patiënten bij: van afspraken tot nota's van doktersbezoeken, van voorschriften voor geneesmiddelen tot labo-resultaten. Van de inventaris van de apotheek-afdeling tot de facturatie en verzekeringsdocumenten van de patiënt.

In een groeitraject wordt de bestaande software de komende maanden omgebouwd van een klassieke toepassing binnen een lokaal netwerk, naar een volledig browser-gebaseerde cloud-toepassing. Binnenkort vertrekt een Vlaamse Exchange-vrijwilliger als CTO-expert naar Kampala om het management te helpen bij het uittekenen van de nieuwe software-architectuur.