Sampomaa (32) begon bijna per ongeluk en uit nieuwsgierigheid met boeren.  Ze begon met het kweken van planten en groenten voor haar familie en hen te voorzien van biologische groenten , later zag ze de noodzaak om kruidenthee te maken van de planten die ze verbouwt. Van het één kwam het ander, en voordat ze het wist , vroegen restaurants, kuuroorden, particulieren om haar thee /infusies te kopen, scholen en organisaties haar om workshops voor kinderen te organiseren, gezinnen om een ​​biotuin  voor hen te organiseren .

Ze kocht een boerderij en huurde een andere om ook groenten en fruit te verbouwen.

Het leerproces was niet zo eenvoudig, aangezien Sampomaa erg strikt en onvoorwaardelijk is in het respecteren van biologische processen (ze is gecertificeerd in Ghana). Ze heeft geen achtergrond in biolandbouw en leerde met ups en downs, en dit heeft haar een ongelooflijke ervaring gebracht. Sampomaa is niet alleen boer, ze studeert ook rechten en moet nog beëdigd worden.

Wat is haar ambitie?

Okuani's ambitie is dat, op een dag, alle mensen een gezond leven zullen hebben door gezond voedsel te verbouwen en te eten, met respect voor het milieu. Dit zou ons allemaal een betere toekomst opleveren. En ze wil dit doen door:

1. Het kweken, verwerken en verkopen van biologische kruiden en thee, voor particulieren, bedrijven en evenementen

2. Kinderen kennis laten maken met de natuur en biologische landbouw – een opleidingscentrum voor kinderen is een droom.

3. Verkoop van biologische zaailingen , potplanten en vers geoogste planten

Waarom heeft ze Exchange nodig? Aangezien haar bedrijf organisch en snel groeide, heeft ze externe aandacht nodig voor de ontwikkeling van haar bedrijf, om haar te helpen het te structureren en haar ambities te definiëren. We zullen haar blijven ondersteunen bij het bedrijfsbeheer en haar ambities omtrent landbouw.