Het succesverhaal van Manumetal smaakt naar meer!

Hoe is de samenwerking tussen MANUMETAL en Exchange vzw eigenlijk ontstaan?

Dominiek: "Toen ik de Belgische Technische Coöperatie verliet, had ik de beslissing genomen om mijn engagement binnen de internationale samenwerking voort te zetten als vrijwilliger. De keuze voor Exchange vzw leek mij logisch gezien de missie "stimuleren van lokaal ondernemerschap" stevig verankerd is in deze organisatie."

Gaston: "Exchange vzw wijzigde in 2018 haar strategie en concentreerde zich voornamelijk op het ondersteunen van KMO's. Ikzelf was toen vertegenwoordiger van Exchange vzw in Kigali."

Dominiek: "Ik was zeer blij om de verandering te zien bij de aanpak van Exchange vzw, in 2016. In dezelfde zin was ik blij dat Gaston de lokale vertegenwoordiger van Exchange kon worden (eerst in Burundi en daarna in Rwanda). Ik herkende in hem een zeer enthousiast persoon, die belangrijke deuren weet te openen bij strategische partners."

Hoe succesvol is jullie missie geweest tot nu toe?

Gaston: "Mijn missie als BDM van Exchange vzw is om onze KMO-partners te motiveren in het stimuleren van ondernemerschap en jobcreatie. Na 5 jaar samenwerking met Manumetal boeken we een nettowinst van ongeveer 12%. Dit is een van de vruchten van de gezamenlijke inspanningen van Exchange vzw en Manumetal. Ik juich vooral de bereidheid tot samenwerking toe én het enthousiasme die Robert, zijn team en coach Dominiek Dolphen altijd hebben gehad."

Dominiek: "Ik heb Robert kunnen overtuigen om zich te concentreren op het managen van Manumetal. Toen deze stap eenmaal gezet was, begonnen we te werken aan een systematisch programma dat samengevat wordt in het boek "Good to great" van Jim Collins (zie afbeelding). Vanuit mijn ervaring heb ik geleerd dat dit model erg goed werkt. Het meest spectaculaire gevolg: voor het eerst in 5 jaar sloot Manumetal het jaar 2021 af met een nettowinst."

Hoe hebben jullie dit verhaal zelf ervaren? Is het voor herhaling vatbaar?

Gaston: "Bij Manumetal bewonder ik het leiderschap van de heer Robert Bayigamba en de goede wil van zijn team, zijn menselijke waarden en zijn ondernemerszin. Een ruimdenkende man die weet uit te drukken wat hij wil en die zijn uitdagingen aangaat met veel energie."

Dominiek: "Ondanks de intensiteit van het samenwerken ben ik erg blij met het resultaat dat we behaalden, vooral het laatste jaar. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik denk dat het interessant kan zijn voor Exchange vzw om dit "Good to great-model” te bestuderen en het toe te passen bij andere partnerschappen."

Gaston: "Ook de goede coaching van Dominiek Dolphen is buitengewoon. Ik had het voorrecht Exchange vzw beter te leren kennen via Dominiek die mij leerde om het netwerk van bedrijven te versterken en ondersteunen, onder meer door onze Burundese organisatie AHD. Ikzelf en mijn team waren blij een man met grote kwaliteiten en waarden te mogen ontmoeten binnen onze organisatie."

Wat is de belangrijkste les die jullie, voor jezelf, uit deze ervaring kunnen trekken?

Dominiek: "Doorzettingsvermogen! Je moet werken met mensen die – aan beide zijden van het spectrum – wederzijds respect hebben en succes willen boeken. En je moet ook bereid zijn om "best practices" toe te passen en methodisch te werk gaan."

Bedankt Gaston en Dominiek voor dit interview en veel succes in jullie verdere samenwerking.