Nieuwe BDM Malawi: Kelvin Kawamba

Op 1 januari startte Kelvin Kawamba als nieuwe BDM voor Exchange in Malawi. Hij vervangt er onze betreurde collega Edna, die op 22 november 2022 overleed. Kelvin zal, net als Edna, vanuit het zuidelijke Blantyre opereren waar we drie groeiprogramma's ondersteunen. Met onze uitgebreide lijst van elf groeiprogramma's zal Kelvin ook zijn diensten aanbieden voor enkele van onze programma's in de buurt van de hoofdstad Lilongwe.

Kelvin, een 47-jarige financieel manager, beschikt over de juiste competenties om de job uit te voeren. Tot 2014 was hij in een grote bank in Malawi met een 30-tal afdelingen de operationele manager. Hij bediende naast individuele klanten ook een brede groep van kmo's, de doelgroep voor ons werk in Malawi. Vanaf 2014 is hij aan de slag als onafhankelijk consultant voor kmo's om hen op de verschillende aspecten van hun bedrijfsvoering te begeleiden. Zijn nieuwe job voor Exchange ligt perfect in het verlengde hiervan. Naast zijn werk als consultant is Kelvin ook zelf ondernemer: in 2015 startte hij een logistiek bedrijf op in Johannesburg en in 2018 richtte hij een tweede bedrijf op in Blantyre zelf, gefocust op de import van industriële materialen. Een gemotiveerde ondernemer met kennis van zaken dus, die vanaf heden zijn uitgebreide kennis zal gebruiken om in naam van Exchange Malawische ondernemingen optimaal te ondersteunen. 

Nieuwe aCPM Marokko: François Baganizi

Met de opstart van onze werking in Marokko werd er ook een nieuw lid aan het team toegevoegd. Fraçois Baganizi zal als assistant Country Programmes Manager ons portfolio van groeiprogramma's in Marokko mee voorbereiden en beheren. Samen met BDM Rajaa en CPM Vincent zal François als vrijwilliger mee aan de basis staan van onze Marokkaanse werking.

François is economist en heeft al ettelijke jaren ervaring opgebouwd bij onder andere Deloitte en GSK. Met meerdere masterdiploma's in business beschikt François over de nodige kennis om Marokkaanse groeibedrijven optimaal te begeleiden, en ook de nonprofitsector is hem niet vreemd: in 2020 richtte hij Uimara op, een vzw die zich inzet voor de creatie van duurzame communities in ontwikkelingslanden. François is gepassioneerd door ondernemerschap, reizen en... koken!