Events Factory - Klaar voor de toekomst

Expert gezocht!

Events Factory zoekt expertise rond 'Feasability Study & Market Analysis' en 'Digital Products & Rental Services'. Geïnteresseerd? Klik op de knop rechts voor meer informatie!

Events Factory werd in 2006 opgericht door de Rwandese ondernemer Celestin Makuza en groeide sindsdien uit tot een gezond bedrijf met veertien werknemers. Hoewel Makuza zijn bedrijf eerst uitsluitend als eventcoördinator in de markt zette, kunnen lokale klanten intussen terecht bij Events Factory voor een volledig servicepakket: niet alleen het organiseren van - al dan niet digitale - evenementen, maar ook het opzetten van expo’s, het regelen van accommodatie en zelfs het voorzien van simultaantolken behoort intussen tot het aanbod van Events Factory.

Toch voelde Makuza dat het tijd was voor een volgende stap. Als professionele conferentie organisator (PCO) wilt hij met Events Factory de internationale markt betreden, diensten en interne processen verder professionaliseren en zo op een duurzame manier uitgroeien tot de provider bij uitstek van innovatieve oplossingen en diensten in Rwanda. Om deze groei te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat verdere uitbreiding strategisch en proactief aangepakt wordt, gaat Exchange vzw mee aan tafel zitten met Makuza om Events Factory een sterk groeiprogramma te laten doorlopen.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf zelf ook al grote stappen gezet. Wat begon als een eenmanszaak met één kantoorruimte groeide intussen uit tot meerdere kantoren en opslagruimtes, met extra opslagruimtes - zowel in de buurt als in een nieuwe zone bij de luchthaven - in de maak. 

Programme Coach
KarenWouters

Karen Wouters

Karen Wouters, Ph.D. kwam recent aan boord als programma coach. Haar interesse & geloof in de kracht van internationale partnerschappen en uitgebreide ervaring in organisatie-, team- en persoonlijke ontwikkeling zorgen ervoor dat Karen de geknipte coach is om Rwandese ondernemers te ondersteunen in hun bedrijfsgroei.

Nu kijkt Makuza naar Exchange voor expertise en begeleiding bij het uitbouwen van zijn business. Niet alleen wil hij de internationale markt aanboren en ook multilaterale organisaties, privébedrijven en de Rwandese regering bedienen, ook zal de focus liggen op het professionaliseren en uitbouwen van twee bedrijfstakken. Aan de ene kant zal de verhuur van materiaal en apparatuur gestroomlijnd worden - minder ad hoc en meer als vaste dienst, aan de andere kant zullen de digitale producten en systemen geoptimaliseerd worden om zo een duidelijker, professioneler aanbod te ontwikkelen.

Om deze groei te overzien zal Exchange een PCO expert voorzien om de huidige werking beter te organiseren, een software ingenieur om de digitale eventsystemen mee op punt te stellen en voldoende kennis en expertise in inventory management, business development en organizational design om van het hele bedrijf een geoliede machine te maken.

 

Events Factory heeft al een sterke reputatie opgebouwd en past perfect binnen de scope van de Exchange groeiprogramma’s. Aan het hoofd van het bedrijf staat een gepassioneerde ondernemer met een groot netwerk, een klantgerichte aanpak en een enorme toewijding aan zijn team. In ruil doet dat team - onderwezen en zeer competent - steeds het nodige, ook in piekperiodes waar de productiviteit moet verdubbelen. Een beloftevol project met veel potentieel en haalbare verbeterpunten, waar het team van Exchange tot september 2025 met enorm veel plezier mee aan de slag gaat.