Global Business Partnerships

Ervaring in partnerschappen

Met 17 jaar ervaring in 19 verschillende Afrikaanse landen bouwde Exchange de nodige ervaring op in het opzetten en faciliteren van partnerschappen tussen Noord en Zuid. Exchange beschikt dan ook over een uitgebreid netwerk aan bedrijven, consultants, overheden, NGOs en andere lokale partners, in zowel Noord als Zuid. Onze unieke lokale verankering in de 6 focuslanden zorgt ervoor dat Exchange zijn voeling met het ondernemersklimaat in het Zuiden niet verliest.

Exchange als metgezel in het Zuiden

Het ontsluiten van netwerken en het wegwijs maken in het lokaal ondernemerslandschap zijn onze belangrijkste troeven. Dankzij onze CSP's beschikken we tevens over specifieke documentatie en informatie over het bedrijfsklimaat ter plaatse op KMO-schaal. Exchange is als het ware een metgezel voor bedrijven met plannen in Afrika en zorgt ervoor dat ze met vertrouwen stappen kunnen zetten bij het identificeren en engageren van nieuwe klanten en leveranciers.

Wederkerigheid van het partnerschap

De samenwerking van Exchange met de Zuidpartner gebeurt op een gestructureerde manier, die van het groei-programma (of ‘groei-traject’). In deze setting worden bedrijven eerder dan individuen de centrale partners voor de uitwisseling met het Zuiden. De samenwerking is gebaseerd op wederkerigheid. Een Noordbedrijf investeert in een partnerschap (expertise leveren, personeel activeren, financiële ondersteuning), maar krijgt in ruil unieke diensten aangeboden.

What's in it for you?

Tegenover het engagement van een Noordbedrijf naar een Exchange-programma biedt Exchange aan die bedrijven een reeks concrete en interessante diensten aan:

  • Motiveer jouw medewerkers op een andere manier: geef ze zin

  • Een unieke invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen

  • Creëren van kansen om tot marktconforme investeringen te komen in bepaalde Afrikaanse landen

De samenwerking rond specifieke programma's zal vorm gegeven worden door middel van een raamakkoord aan een 'fixed fee' of door ad-hoc betalende interventies in het programma.

Overtuigd? Schrijf jouw bedrijf in!

Stuur ons een e-mail via info@exchangevzw.be met daarin de naam en interesse van je bedrijf en wij contacteren jouw om verder af te stemmen!