Rwanda

Rwanda, het nieuwe Singapore van Afrika!  

Rwanda wordt vaak nog geassocieerd met de verschrikkelijke genocide van 1994, dat de overblijvende getraumatiseerde bevolking in een verwoest land achterliet, zowel op economisch en demografisch vlak . Het land heeft echter in minder dan 25 jaar een gigantische transformatie doorgemaakt, waarbij Rwanda vandaag vaak genoemd wordt als één van de meest beloftevolle Afrikaanse economieën. Hoe dat kan?

Wel, er is weinig criminaliteit, corruptie is er zelfs lager dan in sommige Europese landen, de infrastructuur is fantastisch en de middenklasse groeit waardoor internationale bedrijven Rwanda als interessante markt zien. Ondanks het feit dat Rwanda landlocked is, wordt het land steeds meer gezien als economische ‘hub’ in de regio en scoort het zeer hoogt in de ease of doing business index van de Wereldbank (nr. 29 van de 190!). Niet voor niets wordt Rwanda vaak benoemd als het nieuwe Singapore van Afrika!

Wil je graag meer te weten komen over ondernemerschap in Rwanda? Vraag dan vrijblijvend onze Country Strategy Paper aan!