Een viering van Afrikaanse cultuur

In september 2023 organiseerde Exchange vzw de allereerste editie van Exchange Fest. We wilden loskomen van de traditionele eventformule met langdradige keynotes en succesverhalen, en de schijnwerpers richten op wat er echt toe doet: Afrikaanse ondernemers en bij uitbreiding de Afrikaanse cultuur.

Niet alleen stelden we met trots de verhalen en producten van onze Zuidelijke groeiprogramma's voor, we betrokken ook Belgisch-Afrikaanse ondernemers bij de organisatie van het evenement. In het prachtige Atelier 29 in Brussel brachten we de dag door met onze vrijwilligers, vrienden en familie. In de namiddag organiseerden we twee workshops: Afrikaans koken - leren hoe je traditionele samosa's maakt - en Afrikaanse bordspellen. Daarna kon iedereen zijn buik rond eten aan het overheerlijke Afrikaanse buffet, met een aantal van de beste gerechten die de Afrikaanse keuken te bieden heeft. We sloten de avond dansend af onder begeleiding van een streepje Afrikaanse jazz.

Er werd gelachen, oude vriendschappen en banden werden weer aangehaald en er werden plannen voor de toekomst gemaakt. Geloof je ons niet? Bekijk een paar van de foto's hieronder of scroll door de hele galerij.