Nieuwe BDM Rwanda: Igor Kana

Igor Kana woont met zijn vrouw en drie kinderen in Kigali, waar hij sinds kort een nieuwe rol opneemt als BDM voor Exchange. In zijn vorige functie als Business Development Manager werkte hij samen met mijn collega's aan het opzetten van en het toezicht houden op een online bedrijf met meerdere leveranciers in Rwanda. Daarvoor heeft hij als Chief Operating Officer leiding gegeven aan transformatieve initiatieven binnen Rwanda's toonaangevende retail- en technologiesector, waar hij ook organisatorische veranderingsprocessen heeft gefaciliteerd.

Naast zijn werk als BDM is Igor ook Country Manager voor SPARK Rwanda, een internationale NGO die zich inzet voor de empowerment van jongeren en vrouwen op het gebied van ondernemerschap en hoger onderwijs. Gedurende zijn hele carrière is Igor gemotiveerd geweest door het vinden van duurzame oplossingen voor bedrijven die actief zijn in fragiele ecosystemen, wat nauw aansluit bij de visie en strategie van Exchange. Daarnaast heeft hij een sterke interesse in het vertalen van strategische doelstellingen naar organisatorische processen en staat hij te popelen om vanuit dit perspectief bij te dragen aan de visie van Exchange.

Nieuwe BDM Tanzania: Makambi Kihomano

Makambi Kihomano, geboren in 1994 in Iringa en opgegroeid in Arusha, vervoegt het kersverse Exchange team in Tanzania als BDM. Makambi is een dynamisch en resultaatgericht persoon met meer dan zes jaar ervaring in sales, management en leiderschap binnen de Afrikaanse markt. Zijn reis wordt gekenmerkt door belangrijke bijdragen aan de groei en het succes van internationale software as a service (Saas) start-ups zoals Ontop en Curacel, ondersteund door gerenommeerde entiteiten zoals Y Combinator, Google en Tencent.

Makambi is bedreven in het cultiveren en beheren van robuuste klantrelaties. Zijn passie ligt in het samenwerken met innovatieve startups, die hij graag begeleidt om hun doelen te helpen bereiken. Gedreven door een diepgeworteld verlangen om mede-Afrikanen in hun kracht te zetten, is hij een trotse alumnus van het Young African Leaders Initiative (YALI). Makambi heeft een Bachelor of Engineering in Computer Science van de Zhejiang University, waarmee hij een solide technische basis aan zijn vaardigheden toevoegt.

Makambi spreekt vloeiend Engels en Swahili, zijn moedertaal, maar ook spreekt hij Chinees en wil hij graag Russisch leren. Naast zijn professionele bezigheden besteedt hij graag tijd aan zijn gezin. Makambi is ook een fervent schaker, wandelaar en badmintonenthousiast.