Ontmoet Johan Baes, onze nieuwe CPM

We verwelkomen Johan Baes als Country Portfolio Manager in Malawi. Hij neemt de taken over van Johan Cottenie, die de werking van Exchange in Malawi tot een hoogconjunctuur bracht.

Johan is van opleiding economist. Als Laureaat van de Prijs van de Minister voor Buitenlandse Handel in 1984 vertrok hij als schoolverlater voor 3 maanden naar Maleisië om er een markstudie naar Belgische exportmogelijkheden te voeren. Nadien werkte hij onder meer 10 jaar in een internationale functie bij Agfa-Gevaert en meer dan 20 jaar in de telecommunicatie bij Orange België. Na enkele verre reizen, ook in Afrika, kwam er het verlangen om opnieuw internationale contacten te leggen. Johan is een gedreven coördinator die graag mensen bij elkaar brengt. Dat verklaart meteen zijn keuze om de rol van Country Portfolio Manager op zich te nemen. Vooral de moderne aanpak van resultaatsgerichte ontwikkelingssamenwerking bij Exchange spreekt hem erg aan. In maart 2023 kreeg hij de kans om die manier van werken te toetsen met een haalbaarheidsstudie bij het Rode Kruis van Rwanda. Intussen heeft hij al heel wat terreinkennis in Malawi opgedaan tijdens een missie met Johan Cottenie, die hem nog tot eind dit jaar onder zijn vleugels neemt.

Johan is getrouwd en heeft 2 kinderen die het ouderlijke nest reeds verlaten hebben en ook zelf de wereld verkennen. Zijn vrije tijd gaat naar familie, fietsen, muziek spelen en tuinieren.