Projectoproepen Open Calls Exchange vzw

Programme Coach

Leidt een groeiprogramma van A tot Z in goeie banen

Als programme coach verbind je jezelf vrijwillig voor een langdurig proces (tussen 2 en 4 jaar). Je begeleidt het programma van start tot finish en past waar nodig aan om ervoor te zorgen dat de slaagkansen van het programma zo groot mogelijk blijven. Je werkt nauw samen met de programme managers van Exchange in België.

Van de programme coach wordt geen bedrijfsexpertise of technische kennis van een bepaalde sector verwacht. Als coach is het jouw taak om te bepalen welke expertise nodig is in welke fase van het programma om de KMO te laten groeien. Je zorgt er ook voor dat de samenwerking gezond en dynamisch blijft en dat deze altijd in het voordeel van de lokale ondernemer is.

Concreet

  • Je vertaalt de ambities van de lokale ondernemer in een kwalitatief programmavoorstel met concrete fasen en tussentijdse doelen.
  • Je definieert duidelijk de tussentijdse doelen per fase met concrete resultaten, gekoppeld aan de betrokken stakeholders.
  • Je bepaalt per fase de behoeften qua materiaal en expertise en beoordeelt ook wat de specifieke input van Exchange en andere stakeholders zou moeten zijn.
  • Je faciliteert en beheert het groeiprogramma.
  • Je informeert Exchange en andere stakeholders over de voortgang van het programma.

Elk jaar bezoek je je programma in Afrika, waar je één tot twee weken intensief samenwerkt met het lokale bedrijf en de gestelde doelen helpt realiseren door middel van co-creatie.

Een programme coach is vooral iemand met een brede visie die alle betrokken partijen ondersteunt en hen gemotiveerd houdt. Zelf is hij/zij gemotiveerd om het programma tot een succesvol einde te brengen. Herken je jezelf hierin? Meld je dan aan als programme coach via info@exchangevzw.be!