Programme Coach

Leid een groeiprogramma van A tot Z in goeie banen.

Als programme coach engageer je je vrijwilliger voor een traject van een langere duur (zes maanden tot drie jaar). Je begeleidt het programma van begin tot eind en stuurt bij waar nodig zodat de slaagkansen van het programma steeds zo groot mogelijk blijven.
Je werkt nauw samen met de programme manager van Exchange in België.

Bedrijfsexpertise of technische kennis van een bepaalde sector wordt van de programme coach niet verwacht. Als coach zie je welke expertise in welke fase juist wordt verwacht om de KMO te doen groeien. Verder waak je erover dat de samenwerking gezond en dynamisch blijft verlopen en steeds in het voordeel van de lokale KMO-ondernemer blijft.

Concreet

  • Vertaal je de ambities van de lokale ondernemer in een kwaliteitsvol programmavoorstel met concrete fases en tussentijdse doelen.
  • Omschrijf je eenduidig de tussentijdse doelen per fase met concrete deliverables, gekoppeld aan de betrokken stakeholders.
  • Bepaal je de noden qua materiaal én expertise per fase en oordeel je mee wat de specifieke inbreng van Exchange en andere stakeholders dient te zijn.
  • Faciliteer en beheer je het groeiprogramma.
  • Informeer je Exchange en andere stakeholders over de voortgang van het programma.

Een programme coach is vooral iemand met een brede visie die alle partijen betrokken en gemotiveerd houdt en zelf ook gemotiveerd is om het programma tot een goed einde te brengen. Herken jij jezelf hierin? Meld je dan snel hier aan als programme coach!