Branding van de optimistische Afrikaanse levenswijze

Quake advertising

Programme Coach
Clo Willaerts
Bedrijfspartner
Meld jouw bedrijf aan als kandidaat!

Wat meteen opvalt in Rwanda is dat het reclamelandschap maar heel klein is. Multinationals die zich in Rwanda vestigen hebben hun eigen branding die alomtegenwoordig is, maar lokale merken komen in reclame maar weinig in the picture.

Quake advertising is een marketing en reclamebureau dat ervoor wil zorgen dat deze Afrikaanse merken lokaal relevant worden. De ambitie van Quake is zich te positioneren als een Afrikaans reclamebureau voor Afrikaanse merken en markten.  Maurice, de jonge ondernemer achter Quake probeert elke dag samen met zijn jonge team van heel gedreven jonge developers, project managers, social media en PR-experten deze droom waar te maken maar botst daarbij op een aantal uitdagingen.

Employee retention en grotere klanten aantrekken

Na een positieve haalbaarheidsstudie begin 2019, beslisten Exchange en Quake advertising om een groeiprogramma aan te gaan. In april 2019 werd er een coach aangesteld die ter plaatse bij Quake vooral volgende uitdagingen vaststelde:

In de eerste plaats is het moeilijk voor een reclamebureau om jonge getalenteerde ontwikkelaars aan te trekken en te behouden. Veel jonge getalenteerde ontwikkelaars maken namelijk een sterke groei door na aanwerving en wagen dan de sprong naar grotere bedrijven met beter betaalde jobs.

Een tweede uitdaging is het overtuigen van grote klanten om zo meer inkomsten te hebben. Quake werkt voor vele kleine klanten, maar verhoudingsgewijs zorgen die voor een pak meer werk, terwijl ze maar weinig inkomsten generen. Door een paar grote klanten binnen te halen, kunnen ze ook werk blijven leveren voor de kleinere, lokale merken.

Exchange engageert zich om een antwoord te bieden op deze twee uitdagingen. Via tweemaandelijks contact zorgt de Exchange coach voor permanente coaching. Samen met Quake worden andere nodige Exchange expertises nu verder in kaart gebracht. Zo proberen we samen met veel optimisme de ambitie van Quake te realiseren.

Wij geloven alvast in deze African dream van Maurice & co!