Duurzame groei met de blik op de internationale markt

Manumetal

Programme Coach
Dominiek Dolphen
Experten Team
Robert Myncke
Evelyne Eneman
Michel Bossaer
Clo Willaerts
Willy Peeters

Manumetal is een meubelfabriek in Kigali (Rwanda). Het bedrijf bestaat al meer dan vijftig jaar. Manumetal startte als Belgisch bedrijf, maar is nu volledig in private Rwandese handen. Zoals de naam alvast verraadt, lag de focus van Manumetal in de beginjaren exclusief op metalen meubels. Door de jaren heen werd er een productieruimte voor houten meubels toegevoegd. Recent hebben zelfs aluminium meubels hun plaats.

Manumetal is ambitieus en surft graag mee op de groei van de Rwandese markt. Het bedrijf wil volop de kaart trekken van innovatie en een divers én kwalitatief aanbod met lokale expertise. Zo wil Manumatal inspelen op de behoeften van de groeiende Rwandese middenklasse.

Ambitie en uitdaging hand in hand

Exchange vzw en Manumetal werkten de afgelopen jaren al samen. In 2018 beslisten we om die samenwerking in een 'groeiprogramma' te gieten. Het groeiprogramma moet in de eerste plaats de efficiëntie van de productie van metalen en houten meubelen verbeteren. Daarbij maken ook de invoering van nieuwe moderne designlijnen en de productie van stoelen van hoge kwaliteit deel uit van de ambities van het groeiprogramma. Een betere kwaliteit en design, betekent immers meer potentieel op de binnen- én buitenlandse markt.

Als we spreken van het buitenland, kijken we niet alleen naar Congo en Oeganda als exportlanden. Ook met een afgevaardigde van Ikea vond er al een eerste kennismaking plaats.

Zulke ambities brengen de nodige uitdagingen met zich mee. In de eerste plaats zijn er de logistieke uitdagingen rond machines, infrastructuur, distributie en de bijbehorende marketing. Daarnaast zijn er uitdagingen op personeelsvlak. Maar die kunnen, mits de juiste begeleiding, al snel omgezet worden in opportuniteiten. Denk: JOBS voor de lokale bevolking.  

Een weldoordacht groeiplan

In augustus 2018 werkte de programma coach van Exchange samen met de lokale verantwoordelijke dhr. Bayigamba de pijlers van het groeiprogramma voor Manumetal uit. Het groeiplan bevat drie pijlers die de basis moeten vormen voor een duurzame groei van het bedrijf:

  • MOVE: Net als heel wat andere bedrijven in Kigali, is Manumetal verplicht om op korte termijn te verhuizen naar de industriezone buiten de stad. Exchange zorgt voor een architect en technisch expert om de verhuis efficiënt mee voor te bereiden en te begeleiden. Mits de juiste denkoefening, kan de verhuis uitdraaien als een opportuniteit voor Manumetal. Kan het machinepark verbeterd worden? Kunnen de productieruimtes efficiënter ingericht worden? Hoe kan het productieproces meer lean georganiseerd worden? Doel is om de verhuis tegen eind 2019 achter de rug te hebben.
  • DIVERSIFY: Manumetal wil diversifiëren in markten, in producten (ook design producten) en klantensegmenten (ook high-end klanten). Er werd al een eerste samenwerking opgestart met een lokale Rwandese designer. Een aantal van de ideeën uit die samenwerking werden al geconcretiseerd. Ook met een Amerikaanse designer zijn er eerste contacten gelegd. Een marketingexpert van Exchange zal Manumetal helpen om hun nieuwe producten in de markt te zetten. Een expert schrijnwerker zal het personeel opleiden in perfecte afwerking van de producten, zodat ze ook andere klanten en andere markten kunnen aanspreken. Een investeringsexpert en financieel expert zullen met Manumetal bekijken hoe ze investeerders kunnen aantrekken, kunnen besparen en zelf slim kunnen investeren met zicht op de verhuis.
  • GROW: Manumetal wil groeien en zet in op export. Groei betekent meer jobs. Daarom zal een expert in Human Resources het bedrijf helpen om een goed personeelsbeleid uit te tekenen. Manumetal is al een vooruitstrevend bedrijf op vlak van hr. De onderneming scoort niet alleen goed op gendergelijkheid, maar zet in op het dual-learning system dat het tekort aan hooggeschoolde technici wil aanpakken. Hoe? Door studenten leerstages te laten lopen in bedrijven. Met succes. Manumetal speelt een voortrekkersrol en trekt een zeer hoog aantal stagiaires aan op de werkvloer. Het bedrijf wordt daarvoor ook gesubsidieerd door het Work Development Agency in Rwanda.

Exchange zorgt daarnaast ook voor een IT-expert om Manumetal te begeleiden in het optimaliseren van de informaticaprocessen. Een expert van Exchange nam in januari 2019 de marketingverantwoordelijke van Manumetal mee voor enkele kijkstages bij Belgische bedrijven in de meubelsector om extra ervaring op te doen.

Innovatieve partnerschappen

Doorheen het groeiprogramma zal Manumetal steeds uitkijken naar nieuwe partnerschappen.

Om de pioniersrol op vlak van opleiding van jongeren verder te zetten, werd alvast een stage-overeenkomst gesloten met een technische Rwandese school. Leerlingen kunnen niet alleen praktische ervaring opdoen binnen het bedrijf, maar worden ook uitgenodigd om samen nieuwe producten uit te werken en te produceren. Zo zet Manumetal niet enkel in op de duurzame groei van het bedrijf, maar ook op de professionele groei van ambitieuze Rwandese jongeren!

Lokale partnerschappen als motor voor groei

in Rwanda