Heerlijke en voedzame yoghurt voor jonge gezinnen

 

Kombeza

Programme Coach
Hilde Schuddinck
Bedrijfspartner
Meld jouw bedrijf aan als kandidaat!

Kombeza Foods is een jong zuivelbedrijf opgericht door een dynamische onderneemster en moeder. Dat voedzame en lokaal geproduceerde zuivelproducten nauwelijks te vinden zijn in Malawi inspireerde haar om een lokaal, voedzaam en heerlijk product op de markt te brengen.

En zo werd de Kombeza drink yoghurt een feit. Na het succes van de eerste jaren staat het bedrijf voor een belangrijke sprong. Momenteel wordt de fabriek uitgebreid om de productiecapaciteit aanzienlijk te verhogen. Dat brengt uitdagingen met zich mee waar Exchange met plezier mee de schouders onder zet. Als Manager accountwerking en jong ondernemerschap bij VOKA Oost-Vlaanderen is Hilde Schuddinck de ideale coach om het programma verder te begeleiden.

Uitdagingen om de vingers bij af te likken

Een nieuw fabrieksgebouw in gebruik nemen en de productie danig verhogen is een hele klus. Het productieproces degelijk doorlichten en optimaliseren is daarbij een belangrijke stap (toevoer van voldoende kwaliteitsmelk, process management en efficiëntie).

Maar ook productdiversificatie (nieuwe producten en recepturen ontwikkelen) en training van medewerkers staan centraal. Kombeza is een typische lokale uitdrukking. De naam verwijst naar iets heerlijk dat je tot het laatste likje helemaal wil verorberen. Een programma dat lokale producten promoot en zo bijdraagt aan lokale economische groei, daar lekken wij de vingers bij af!

Inex, een familiaal zuivelbedrijf met een duurzame visie, zet in op kennisdeling

in Rwanda