Inex, een familiaal zuivelbedrijf met een duurzame visie, zet in op kennisdeling

 

 

 

 

Voor Exchange partners Kombeza Foods uit Malawi en Blessed Dairies uit Rwanda startte 2020 meteen met een hoogtepunt. Beide bedrijven kregen de kans om deel te nemen aan een bedrijfsstage bij Inex.

Inex, producent van consumptiemelk, yoghurt en room is een familiebedrijf van de vierde generatie en een pionier in duurzaamheid. Met een jaarlijks productie van 240 miljoen liter en meer dan 400 medewerkers straalt dit bedrijf een grote maatschappelijke betrokkenheid uit.  Inex heeft een eigen zonne-energiepark, werkt aan reductie van CO2, waterbesparing en zuinig melkvervoer. Daarnaast is dierenwelzijn een prioriteit met bijzondere aandacht voor weidemelk. Door het monitoren van de duurzaamheid van haar leveranciers is Inex ook een inspirator en rolmodel.

Onze Afrikaanse bedrijven bijstaan en inzetten op kennisuitwisseling? Daar zei Inex volmondig ja op.

Kombeza Foods, een startend en sterk groeiend yoghurtbedrijf uit Malawi en Blessed Dairies, een bekende Rwandese zuivelproducent beleefden een week lang het werk bij Inex vanop de eerste rij.

Een inspirerende combinatie van workshops rond strategische bedrijfsvoering en marketing, kwaliteitsbeleid, R&D, procesoptimalisatie en productietechnieken werd door de ploeg van Inex voorbereid. Ook een deelname aan de melkophaling en advies rond geschikte machines en fabrieksontwerp stonden op het programma.

De Inex-medewerkers hadden bijzonder veel aandacht voor de realiteit van zuivelverwerking in Malawi en Rwanda en de moeilijkheden waarmee de ondernemers elke dag te maken krijgen. Ze slaagden er wonderwel in om mee te denken met onze Afrikaanse ondernemers en advies en coaching op maat te brengen. Een bijzonder warme week vol oprechte betrokkenheid waar we de Inex-dynamiek ten volle mochten beleven. Onze bijzondere dank aan Catherine Gilain-Pycke, executive director, Peter Grugeon, managing director en de hele Inex-ploeg voor hun enthousiasme. En aan Hilde Schuddinck van VOKA Oost-Vlaanderen voor de begeleiding en coaching.

delicious-and-nutritious-yogurt-for-young-families

Heerlijke en voedzame yoghurt voor jonge gezinnen

in Malawi

Doneer

Wil jij zelf bedrijven zoals Kombeza Foods en Blessed Dairies ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar