Custom made meubel designs

 

 

 

Eind vorig jaar trok feasibility expert Robert Myncke op onze vraag naar Rwanda om het meubelbedrijf Wood Habitat onder de loep te nemen.

Wood Habitat werd opgericht door de jonge Rwandese onderneemster Paradis Imfura vanuit een heel persoonlijke ervaring. Toen Paradis haar eerste kindje verwachtte, ging ze op zoek naar een mooi wiegje, maar nergens vond ze er één van degelijke kwaliteit. Dus ging ze zelf aan de slag: samen met een lokale houtbewerker werkte ze gedurende drie maanden nauw samen om het perfecte wiegje te creëren. Daar begon haar passie voor het vak. Na de geboorte van haar zoontje schreef ze zich al snel in voor een cursus houtbewerking en nu, zovele jaren later, is ze de trotse bezielster achter dit jonge veelbelovende bedrijf.

Creatieve designs met lokale materialen

Paradis gebruikt vooral lokale materialen. Ze focust daarbij op creatieve designs en kwaliteit in details. Omdat ze heel erg open staat voor een nauwe samenwerking met klanten, stijgt de vraag naar mooie lokaal geproduceerde meubels snel.

Sinds 2015 beschikt Wood Habitat over een eigen atelier en ligt de focus op custom made meubeldesigns. Sinds kort produceert Wood habitat ook deuren en interieuraccessoires.

Wood Habitat verschaft werk aan een 40-tal personen en geeft opleiding aan een groot aantal jonge mensen. Maar liefst 30% van het personeel is in opleiding. Stagiairs krijgen na hun stage de kans om permanent voor Wood Habitat te blijven werken. Wood Habitat legt ook de nadruk op waardig werk; vaste medewerkers kunnen rekenen op een hele reeks sociale voordelen.

Robert was erg onder de indruk van de gedrevenheid van Paradis en haar team: jonge vrouwen en mannen die kwaliteit volgens internationale standaarden nastreven met oog voor duurzaamheid en bewuste consumptie. Zijn conclusie was dan ook duidelijk: deze onderneming heeft heel veel potentieel.

We verwelkomen Wood Habitat dan ook heel graag in ons portfolio van Afrikaanse groeiprogramma’s en kijken uit naar de samenwerking dit jaar.

Doneer

Wil jij zelf bedrijven zoals Wood Habitat ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar