Fruittelers klaarstomen voor de markt

 

 

 

 

Delight (U) Ltd. werd begin 2018 geselecteerd voor het bouwen en uitbaten van een nieuwe fabriek in Oeganda. Deze fabriek zal in de toekomst fruitsappen gaan produceren voor de Oegandese markt. De grote uitdaging is echter om het fruit die zal dienen voor het aanmaken van de drankjes lokaal te kweken en zo de economie ter plaatste een kans te geven haar landbouwpotentieel ten volle te benutten.

Delight produceert en verkoopt fruitsappen in Oeganda. Zij bouwen een eigen fabriek om onafhankelijker van buurlanden te worden. Ondersteun hen!

“Cheers”, op sociale fruitsappen!

in Oeganda

Lokale coöperatieve als leverancier

De Nwoya Fruit Growers Coöperatieve, een fruit coöperatieve in het Noorden van Oeganda, is de ideale partner om aan deze fruitbehoefte te voorzien. De Coöperatieve heeft echter nog flink wat werk voor de boeg voor het kwalitatief hoogstaand fruit kan leveren in de nodige hoeveelheid. Aangezien de bouw van de fabriek nog in het begin stadium vertoeft is er gelukkig nog voldoende tijd om de coöperatieve naar een het gewenste niveau te tillen.

Lokale partners als steunpilaar

Daarom ging coach Jos Craemers begin december 2019 ter plaatse om de noden van de coöperatieve in kaart te brengen en een situatieanalyse te maken van mogelijke lokale partners. Samen met de geïdentificeerde partners zal nu worden bekeken wie welke verantwoordelijkheden opneemt en hoe de samenwerking kunnen worden omgezet in een gestructureerd lange termijn plan. Jos kent duidelijk het belang van local ownership voor het slagen van dergelijk programma!

Doneer

Wil jij zelf bedrijven als Delight ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar