Proper toerisme tussen de rotsen!

Cederberg Municipality

 

Programme Coaches
Wouter Danckaert

Cederberg Municipality ligt ten Noorden van Kaapstad in de Western Cape en heeft een heel aantal unieke toeristische troeven die nog niet ten volle benut worden. Zo bezit de gemeente prachtige rooibosplantages, mooie rotsformaties, unieke flora en vele stranden.

Vooral de rotsformaties bieden de mogelijkheid om de toeristische sector in Cederberg een boost te geven: omwille van hun unieke ligging en vorm zijn ze uitermate geschikt voor klimactiviteiten, vooral dan voor bouldering.

Upgrade naar zero waste

in Zuid-Afrika

Het doel van de gemeente is om deze bouldering-activiteiten te ontwikkelen in het kader van duurzaam toerisme in samenspraak met de lokale bevolking, én Cederberg op de kaart te zetten als één van de top bestemmingen om deze klimsport te beoefenen. Lokale ondernemers kunnen maximaal inspelen op dit toerisme door het aanbieden van eet- en slaapgelegenheid of door de niche markt te bedienen met klimmers materiaal en bijhorende tools! Coach Wouter Danckaert assisteert de gemeente in eerste instantie met het opmaken van een ambitieuze en realistische toeristische strategie!

Zero-waste toerisme!

Maar Cederberg focust niet enkel en alleen op het promoten van toerisme in de regio. Ook het behoud van haar natuurlijke pracht door een degelijk afvalbeheer hoort tot de prioriteiten. Ook daar werpt Exchange zich op als de ideale partner!

Lees hoe we Cederberg ondersteunen in het ontwerpen en implementeren van haar waste strategie op deze pagina!