Exchange MasterClass

Het Business Model Canvas als Strategische Leidraad

Via onze Exchange MasterClass kunnen Afrikaanse ondernemers gratis én vanop afstand sleutelen aan hun Business Model. Onze Business Experten begeleiden je tijdens verschillende Classes in het beter begrijpen en optimaliseren van jouw eigen Business Model.

 

Afrikaanse ondernemers die persoonlijke begeleiding wensen kunnen zich aanmelden in onze Google Classroom. In jouw persoonlijke Classroom vind je nogmaals alle filmpjes en webinars terug. Daarnaast kun je aan de slag met verschillende templates door deze toe te passen op jouw eigen onderneming. Heb je specifieke vragen? Upload jouw templates en vraag het aan onze Business Experten!

 

MELD JE HIER AAN!*

* Om in te loggen op de Google Classroom dien je te beschikken over een Google account. Indien je problemen ondervindt met inloggen, neem dan contact op met info@exchangevzw.be.

INTRODUCTIE TOT HET BUSINESS MODEL CANVAS

Wat is het Business Model Canvas? Waarom is het zo populair bij startups? En waar kun je het voor gebruiken? Dit, en nog veel meer, leggen we uit in onze eerste video in de Exchange MasterClass. Bekijk de video hieronder!

DE VERSCHILLENDE BOUWSTENEN BINNEN HET CANVAS

Het Business Model Canvas bestaat uit 9 bouwstenen onderverdeeld in 4 grote categorieën: Waarde voorstel, Klanten, Infrastructuur en Financiën. Leer hoe je elke bouwsteen toepast op jouw bedrijf door hieronder op de bijhorende bouwsteen te klikken!

Value Propositions

Customer Segmentation

Customer Relationships

Distribution Channels

Key Resources

Key Activities

Key Partners

Cost Structure

Revenue Streams

WHAT'S NEXT?

Nu we jullie de 9 modules getoond hebben stopt het werk niet.  Het is nu aan jullie om dit in de praktijk te brengen.  Schrijf jullie in op onze Google Classroom voor meer ondersteuning.

STAY TUNED!

Vind al onze video's ook terug op ons YouTube kanaal en abonneer om als eerste onze nieuwe video's te kunnen bekijken! Wil je persoonlijk assistentie bij het opstellen of optimaliseren van jouw Business Model Canvas? Schrijf je dan gratis in op onze Google Classroom !

Exchange MasterClass werd tot stand gebracht met de hulp van Clo Willaerts, Ine Dehandschutter, Els Verzele, Eline Ghysels, Ellen Van Dessel en Sybren Devoghel.