Management Training voor Hotel sector

 

 

 

 

Met haar weelderige wouden en overvloed aan wildlife hoeft het niet te verbazen dat Oeganda een steile opmars maakt op vlak van toerisme. Het land kende een toename van maar liefst 100.000 bezoekers in 2019 tov. 2018. Ook het aandeel van toerisme in het bruto binnenlands product is met 7.7% aanzienlijk. Volgens verschillende rapporten zorgt de sector voor meer dan 650.000 jobs (direct en indirect) in het land.

The Association of Uganda Tour Operators (AUTO) wants to professionalise the Ugandan tour operators.

Tour operators, het kloppend hart van het Oegandese toerisme

in Oeganda

Touroperatoren nemen binnen de sector een cruciale rol in. Zij zijn het eerste point of contact met de toeristen en bieden via hun 'packages' tal van nevendiensten aan. Een voorbeeld van zo'n nevendienst is het aanbieden van logement. Daarom is het van groot belang dat ook de hotelsector kwalitatieve diensten levert aan de toeristen. Een slechte ervaring in het hotel zal namelijk ook negatieve gevolgen hebben voor de operatoren en voor de sector in het algemeen. Daarom wordt binnen het programma met AUTO ook de nodige aandacht geschonken aan de hospitality sector.

Om de hospitality sector te ondersteunen werd beslist een trainingstraject te ontwerpen waarbij medewerkers van verschillende niveau's belangrijke vaardigheden kunnen bijleren. Zo zullen zowel hotel managers, middelmanagement als uitvoerend personeel verschillende workshops kunnen bijwonen. Om deze trainingen aan te bieden zal Exchange tevens samenwerken met verschillende lokale organisaties zoals UHOA en HOGMAU.

Voor onze eerste training werd gekozen om de hotel managers onder te dompelen in de thema's "Financials in the Hospitality industry" en "Human Resources Management". Hospitality Expert Filip Nicasi verzorgde deze training die doorging in het Eureka place Hotel in Kampala. De talrijke opkomst gedurende alle dagen van de meerdaagse training verraden het enthousiasme bij de deelnemers en het hoge niveau van Filip zijn training. De workshop werd georganiseerd door HOGMAU met de steun van het overkoepelende UTB (Uganda Tourism Board).

Het overdonderende succes zorgt ervoor dat alle partners nog meer geloven in het voorgestelde trainingstraject voor de hospitality sector. Meer trainingen zullen ongetwijfeld volgen!

Doneer

Wil jij zelf organisaties zoals HOGMAU ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar