Onze vrijwilliger consultants

Onze vrijwillige consultants vormen de fundamenten van de werking van Exchange. Zij steken hun handen uit mouwen om, met hun specifieke expertise, KMO’s in onze focuslanden naar een hoger niveau te tillen. Zij doen dat vrijwillig en krijgen zo een unieke inkijk in de Afrikaanse ondernemerswereld, doen veel kennis uit eerste hand op en zetten waardevolle stappen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

"Deel je expertise met onze partners in het Zuiden"

Onze consultants kunnen uitgestuurd worden vanuit een Belgisch of lokaal Afrikaans partnerbedrijf, maar het gaat ook vaak om individuele consultants die hun specifieke ervaring graag willen inzetten voor concrete ontwikkelingssamenwerking. Die ervaring kan breed zijn. We werken samen met bedrijfsmanagers, met technische profielen, procesvereenvoudigers of experts in HR, marketing of sales. Ieder groeiprogramma vraagt een ander soort expertise. 

Misschien past jouw profiel wel in één van onze openstaande projectoproepen?

Ontdek welke functies je als vrijwillige expert kunt uitvoeren bij Exchange

Deelt zijn of haar expertise met onze partners in de focuslanden.

Lees meer

“Bij Exchange zijn vrijwilligers het alfa en het omega van de organisatie. Dankzij hen kunnen we elke dag opnieuw gratis topkennis ter beschikking stellen aan bedrijven in het Zuiden. Zij zorgen voor een duurzame interactie tussen Noord en Zuid en zorgen ervoor dat Exchange netwerken in het Noorden en in het Zuiden aanboort.”