CSR & Employee Engagement

CSR

Een bedrijf in het Noorden kan van het aanleveren van vrijwillige expertise binnen groeiprogramma's van Exchange in het Zuiden een pijler maken van zijn HRM-beleid.

Exchange biedt immers een programma voor persoonlijke ontwikkeling aan gericht op het stimuleren en versterken van gemotiveerde en competente medewerkers in een context die heel verschillend is van de gekende en daardoor des te meer uitdagend en verrijkend is.

Employee Engagement

Het employee engagement programma kan worden aangemaakt voor twee doelgroepen:

1)   Young high potentials die een breed gamma van ervaringen en opleidingen aangaan om zich professioneel dieper te bekwamen. Een afgebakende rol opnemen in een Exchange programma vanuit België of in het Zuiden draagt in hoge mate bij aan competenties als intercultureel handelen, coaching, probleemoplossend denken, projectmanagement in een setting met beperkte middelen,….

2)   Senior experts die al heel wat jaren professionele ervaring hebben maar binnen hun bedrijf geen nieuwe kansen of opportuniteiten meer zien (en toch nog actief zullen zijn tot aan hun 67ste). Door deze mensen te prikkelen met nieuwe uitdagingen zien zij hun talent gewaardeerd en verhoogt hun inzet en motivatie wat ook hun reguliere takenpakket ten goede komt. We zien steeds meer dat grote bedrijven zulke formules uitwerken (bijvoorbeeld experienceatwork opgericht door KBC, AXA, Proximus en Fortis) en kiezen ervoor ons maximaal in te schrijven in deze talentgerichte en sociale dynamiek.

Hoe het werkt

Exchange kan geïnteresseerde bedrijven zowel de groei-programma's voorstellen, die al lopende of in opstart zijn, als eventueel op zoek gaan naar een samenwerkingsverband met enkele specifieke kenmerken, die een bedrijf kunnen interesseren en waarbij 'private sector for development' en 'shared value' als leidraad primeren. 

Overtuigd? Schrijf jouw bedrijf in!

Laat jouw gegevens achter en wij contacteren jou om concreet te kijken hoe we kunnen samenwerken en wanneer we jullie kunnen inschakelen.

Door op verzenden te klikken gaat u akkoord met ons privacybeleid.