PERSONEELSMISSIES

Geef je personeel de kans om een expertise opdracht uit te voeren bij jouw Afrikaanse partner. Een echte win-win!

Op die manier betrek je hen volop bij het partnerschap en bied je hen een unieke ervaring in Afrika. Het uitvoeren van een expertise opdracht ter plaatse zal bovendien zorgen voor verhoogde motivatie en toegenomen zin voor creativiteit en innovatie bij je medewerkers.

Case Personeelsmissie

Onze Afrikaanse partner Satemwa, een duurzaam theebedrijf in Malawi, wekte de interesse van het Belgische bedrijf QuontinuIm. Quontinulm, gespecialiseerd in in consultancy rond voedselveiligheid en certificatie, stuurde haar zaakvoerder Bart Bosch naar Malawi om daar een personeelsmissie uit te voeren. Bart voerde een mock audit uit bij Satemwa. Dat bleek een zeer nuttige oefening, de zwakke punten en tekorten die bovenkwamen tijdens de audit vormen nu het uitgangspunt voor het opzetten van verbeterprocessen binnen het theebedrijf.

Voor Bart was het een uiterst verrijkende ervaring die hem toeliet zijn expertise toe te passen in een voor hem totaal nieuwe context. Het liet Bart toe om op een meer creatieve manier problemen te benaderen, een ervaring die hij vandaag meeneemt in zijn professionele activiteiten! Maar ook op persoonlijk vlak was de missie een enorme eye-opener. Dankzij de onderdompeling in de Malawiaanse cultuur kreeg Bart een breder wereldbeeld en veranderde zijn kijk op de wereld!

De meerwaarde van Twinning voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe een Twinning partnerschap een positieve impact kan hebben op jouw HR beleid, je CSR doelstellingen of je business plannen in Afrika.

HR, het personeel als sleutel tot succes

CSR, een MVO beleid op maat

BUSINESS, verken de Afrikaanse markt