Remote coaching en support

Afrikaanse partners ondersteunen tijdens een wereldwijde pandemie

 

Co-creatie is voor Exchange de kern van haar werking. Onze Zuid partners omringen we met coaching, technische expertise en bedrijfskennis. Zo ondersteunen we hen in hun groeiplannen. De samenwerking op het terrein zelf is vanzelfsprekend een essentieel onderdeel van onze ondersteuning. Dat de COVID-19 crisis reizen onmogelijk maakt betekent niet dat de Zuid ondernemers er alleen voor staan. Nu meer dan ooit hebben ze nood aan coaching, advies voor het bijsturen van businessplannen, financiële expertise…

In de praktijk..

We blijven onze klanten dan ook ondersteunen. We streven naar persoonlijk contact met professionele impact. Voor alle lopende programma’s zijn online communicatiemiddelen volop in gebruik. Onze coaches en experten werken flexibel met whatsapp, skype en andere online overlegplatformen. Verder worden verschillende online tools ingezet.

Met ClinicMaster in Oeganda wordt voor de verfijning van het businessplan gewerkt met het online software programma Liveplan. Salesforce is dan weer het programma waarmee het salesproces wordt geoptimaliseerd. Voor Satemwa Tea Estates in Malawi organiseerde bedrijfspartner Comma Merkenmarketeers een online workshop rond marketingpositionering en het team van Quake advertising in Rwanda werkt met coach Clo Willaerts via facebook live sessies.

Nog wat meer praktijkvoorbeelden..

Bij Agruni is een blog het communicatiemiddel tussen het Rwandese team en coach Wouter Danckaert en zijn collega’s van Ecowerf. Voor de programma’s in de toerismesector in Rwanda en Oeganda staat de ontwikkeling van webinars op de planning. De begeleiding van Tradeline/Cofi in Malawi gebeurt aan de hand MFI Factsheet een tool van Microfact/BRS.

In Mozambique tenslotte staat bij 3RDigital Monitoring’ bovenaan de agenda, met aangepaste coaching. Voor elk van de groeiprogramma’s wordt bekeken hoe we de ondersteuning de komende maanden waarmaken, welke doelen worden bijgesteld en hoe we op maat van de Zuidpartner ons engagement verder kunnen waarmaken met flexibilitiet als codewoord.

Of zoals de Amerikaanse management goeroe Peter Drucker ooit zei: "Innovation is the specific instrument of entrepreneurship!"

Doneer

Wil jij zelf ook je steentje bijdragen en onze Afrikaanse partners ondersteunen? Dat kan!

Doe een gift en word vriend van Exchange

Donaties vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar